LifeStyle

Asaltul Panasonic

Osaka, Japonia (2 iulie 2009) – Panasonic mareste seria de camere foto digitale LUMIX cu patru noi modele destinate a acoperi o varietate larga de preferinte in randul consumatorilor: ultracompactul ZX1, performantul FZ38 cu zoom optic de 18x, elegantul FP8 si varful gamei FX, stilatul FX60.

Lumix DMC-ZX1

Parte a noii serii ZX, modelul ZX1 ofera un zoom remarcabil in ciuda dimensiunilor extrem de compacte ale camerei. Datorita recent dezvoltatei tehnologii care include primele lentile asferice de 0,3 mm din lume si, in premiera pentru industria camerelor foto digitale, un sistem de lentile sferice de 0,3 mm, Panasonic DMC-ZX1 ajunge la performanta de a avea un obiectiv superangular de 25 mm si un zoom optic de 8x.

Pentru a apropia si mai mult imaginile ce urmeaza a fi fotografiate, zoom-ul poate ajunge la 15,6x datorita functiei Extra Optical Zoom. Distanta focala minima de 25 mm este ideala atat atunci cand utilizatorul doreste sa fotografieze peisaje dar si cand subiectele sunt prezente in incinte restranse, permitandu-i acestuia sa imortalizeze o parte mai mare din imaginea reala.

Rezolutia de 12,1 megapixeli permite obtinerea unor fotografii de o calitate exceptionala care pot fi marite ulterior fara a pierde din calitatea detaliilor si pot fi, de asemenea, editate pentru a taia si utiliza doar anumite bucati din fotografia originala.

Lumix DMC-ZX1 este echipata cu tehnologia Intelligent Auto (iA) si stabilizator optic de imagine POWER O.I.S care este de doua ori mai eficient decat sistemul anterior MEGA O.I.S. Astfel, efectul de tremur al mainii ce apare in timpul apasarii pe butonul de declansare a fotografierii sau cand imaginea este surprinsa noaptea, la o expunere mai mare si, in consecinta, la viteza mai redusa, este compensat excelent de stabilizatorul POWER O.I.S.

Functia Face Recognition, prezenta si la modelele anterioare din gama ZX permite camerei sa recunoasca simultan trei chipuri.

O alta caracteristica importanta a noului model ZX1 este viteza de auto-focalizare ce stabileste un nou record pentru intreaga industrie. Pornirea este si ea asigurata in aproximativ 1,1 secunde astfel incat ZX1 poate fi utilizata de catre cei care nu doresc sa piarda nicio oportunitate de fotografiere.

Camera dispune de un ecran LCD de 2,7-inch iar bateria confera echipametului o autonomie de pentru aproximativ 330 de fotografii datorita sistemului de procesare a imaginii LSI Venus Engine V ce prezinta o ridicata eficienta energetica.

Camera este comercializata intr-o varietate larga de culori – argintiu, negru, albastru, alb sau rosu -, carcasa cu textura din aluminiu, rezistenta la amprente si praf. Cu dimesiunile sale ultracompacte si specificatiile tehnice impresionante, ZX1 este camera care poate insoti utilizatorul oricand si oriunde.

Lumix DMC-FZ38

Panasonic Lumix DMC-FZ38, dedicata utilizatorilor mai pretentiosi, poate inregistra clipuri video in sistem AVCHD Lite high-definition, are obiectiv de 27mm si zoom optic de 18x dat de sistemul de lentile LEICA DC VARIO-ELMARIT. Ultimul din seria mult apreciatelor modele FZ, noul FZ38 dispune de o serie de optiuni printre care operarea manuala ce permite utilizatorului sa fie mai creativ. FZ38 este echipat, ca si ZX1 cu noul sistem de stabilizare a imaginii POWER O.I.S. si high-speed AF (viteza mare de auto-focus).

Cu AVCHD Lite utilizatorul poate realiza inregistrari video in sistem high-definition, DMC-FZ38 fiind un adevarat hibrid intre un aparat foto admirabil si o camera video usor de utilizat. Inregistrarile HD pot fi ulterior vizionate pe orice televizor Panasonic VIERA HDTV prin simpla inserare a cardului de memorie SDHC/SD in slotul special. Alternativ, camera poate fi conectata printr-un cablu optional mini-HDMI la un televizor echipat cu VIERA Link iar pentru vizionarea imaginilor si filmelor HD se utilizeaza doar telecomanda acestuia.

Zoom-ul de 18x poate ajunge pana la 35,2x cu functia Extra Optical Zoom. Camera are o rezolutie de 12,1 megapixeli si este echipata cu tehnologia Intelligent Auto ce include si stabilizatorul POWER O.I.S. DMC-FZ38 dispune si el de functia Face Recognition, precum modelul ZX1. Bateria are o autonomie extinsa de pana la 470 de fotografii.

Functia de operare manuala, atat de indragita la toate modelele anterioare din gama FZ, este acum mult imbunatatita, controlul fiind mai intuitiv si mai facil decat la camerele comercializate pana in prezent.

Lumix DMC-FP8

Noul DMC-FP8, parte a familiei de camera foto digitale Lumix FP, exceleaza in eleganta designului, pastrand in acelasi timp o excelenta functionalitate.

Modelul are o rezolutie de 12,1 megapixeli, obiectiv de 28mm, zoom optic de 4,6x si sistem de lentile retractabile Leica DC (folding optics – in original) ce a permis obtinerea unei camere foto digitale foarte subtiri.

Designul elegant al camerei este decisiv influentat de carcasa din aluminiu de foarte buna calitate dar si de butonul cursor cu LED aflat in partea din spate a aparatului.

Camera este dotata cu functia Intelligent Auto ce include acum si stabilizator optic POWER O.I.S. Functia Face Recognition poate recunoaste simultan chipurile a trei persoane aflate in fata obiectivului.

O alta caracteristica importanta pentru DMC-FP8 este viteza mare de auto-focus care, alaturi de viteza de pornire de numai 0,95 secunde, confera modelului FP8 posibilitatea de a raspunde rapid la cerintele consumatorilor ce nu doresc sa rateze nicio ocazie de a susprinde un instantaneu.

Camera este echipata cu un ecran LCD de 2,7-inch si este disponibila in culorile argintiu, negru, roz, rosu, auriu, verde, violet si albastru.

Un cadru subtire si atractiv adauga si el o nota eleganta la aspectul general al camerei, facand din Lumix DMC-FP8 una dintre cele mai frumoase camera compacte de la Panasonic.

Lumix DMC- FX60

Cu o rezolutie de 12,1 megapixeli si un obiectiv superangular de 25 mm, Lumix DMC-FX60 dispune de un sistem de lentile LEICA DC cu zoom optic de 5x (echivalent cu un obiectiv de 25mm-125mm la un aparat cu film de 35 mm) si este cel mai recent model din mult-premiata serie FX.

Functia Intelligent Auto cu stabilizator de imagine POWER O.I.S. nu lipseste nici de la acest model. Datorita sistemului high-speed AF, camera are cea mai rapida viteza de auto-focalizare la nivel de industrie si este ideala pentru amatorii de instantanee inedite, putand fi utilizata la numai 1,1 secunde din momentul in care a fost pornita.

Bateria confera o autonomie de pana la 360 de fotografii. Camera va fi comecializata in culorile argintiu, negru, roz, violet, auriu si albastru.

 

Related posts

Cum poți curăța pereții

Adina Meyers

6 motive pentru a investi în fotolii extensibile 

Adina Meyers

O masa la inaltime

Adina Meyers