Home

Oglinzi cu rame în stil marin

 

Acum ceva timp, am zărit într-o vitrină o oglindă superbă, cu rama din împletitură de lemn, care părea făcută special pentru holul mic şi impersonal al apartamentului meu. Când am văzut însă preţul de pe etichetă, am dezarmat. Tot răul spre bine! Ulterior, în timpul unei „sesiuni” de cumpărături într-un magazin de home & deco, am descoperit din întâmplare o oglinjoară cu rama din lemn, care mi-a inspirat o idee… creativă.

M-am gândit să cumpăr mai multe astfel de oglinzi, să le vopsesc în culorile care-mi plac cel mai mult, să le grupez într-un aranjament pe peretele de la intrarea în locuinţă, iar astfel să-i dau acestui spaţiu identitatea cuvenită. Zis şi făcut! Cu o sumă modică, am achiziţionat şase oglinjoare. Apoi, de la Hanul cu Tei, mi-am procurat câteva tuburi cu vopsea acrilică (o prefer celei pe bază de ulei pentru că nu are miros, se usucă într-un timp record şi se curăţă foarte uşor, cu apă), pensule (una de mărime medie şi două-trei mici, pentru zonele mai dificile) şi un ghem de sfoară. Iar într-o dimineaţă cu soare am început să-mi pun în practică ideea. A fost o experienţă pe care aş repeta-o oricând. În două cuvinte: plăcută şi relaxantă. Deşi nu mai pusesem mâna pe vopsea şi pensulă din şcoala generală, de la orele de desen, totuşi demersul meu creativ a decurs neaşteptat de bine. Ramele din lemn nu au avut nevoie de o pregătire prealabilă. Pur şi simplu le-am vopsit în culori marine (alb, turcoaz şi verde), care să aducă aerul de vacanţă în interiorul apartamentului meu. Pentru că mi-am dorit să aibă un look uşor patinat, în acord cu stilul în care mi-am amenajat locuinţa, nu le-am acoperit perfect cu vopsea. După ce le-am colorat, le-am lăsat să se răsfeţe la soare preţ de o oră-două. Apoi, cu ajutorul unei sfori, le-am grupat două câte două şi le-am fixat pe perete în dibluri. Asta a fost tot! Simplu şi distractiv, ca o joacă de copil!

 

Materiale necesare

– 6 oglinzi mici, cu ramele din lemn natur

– tuburi cu vopsea acrilică în culori marine

– pensule (una de mărime medie şi două-trei mici, pentru zonele mai dificile)

– sfoară

 

 

Related posts

KBE 88, solutia inteligenta pentru o izolare termica optima

Adina Meyers

2 in 1: perete despartitor si tablie pentru pat

Adina Meyers

Alegeti pardoseala potrivita

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe