Întâmpină zilele de vacanţă cu multă bucurie şi cu o schimbare de decor pentru camera copilului. Culorile vesele, personajele din poveşti sau desene animate şi elementele-surpriză sunt “reţeta” pentru o atmosferă relaxată, în ton cu vacanţa cea mare. Iată câteva idei care sigur îi vor plăcea năzdrăvanului tău. 

 

Vesel colorate şi animate cu personaje de poveşti sau desene animate, corturile de joacă stimulează foarte mult imaginaţia prichindeilor. Pentru fetiţe, poţi alege un model în formă de castel, căsuţă, caleaşcă, iar pentru băieţei – unul gen corabie, maşinuţă, cort indian. Cei mici vor fi super-încântaţi să se joace de-a prinţii şi prinţesele, de-a indienii, de-a piraţii şi exploratorii plecaţi în căutarea unor noi comori sau continente. În plus, corturile sunt prevăzute în interior cu perne moi şi confortabile, ceea ce le transformă în locuri ideale pentru a face nani sau pentru a lectura poveşti împreună cu mami şi tati.  


foto: Shutterstock

Indiferent că este „grădinar”, şcolar sau adolescent, copilul tău se va bucura foarte mult să descopere că în camera lui a apărut o tablă de scris ca cea de la şcoală, pe care să-şi poată exersa în voie talentul la desen sau scris. Poţi alege o tablă de scris clasică sau, şi mai interesant, poţi finisa un perete cu o vopsea specială, cu efect de tablă. O astfel de vopsea se găseşte de cumpărat în magazinele specializate sau în cele de bricolaj. Atenţie, însă! Aceasta se vinde cu o amorsă, datorită căreia o poţi aplica pe orice suport: pereţi, uşi, mobilier, pardoseală etc. Ingenios, nu? Nu uita nici de cretă. Cel mai important este să alegi una antialergică.


foto: Shutterstock

Ce poate fi mai potrivit cu ideea de vacanţă decât un hamac din sfoară împletită, accesorizat cu perne moi şi colorate, care să-l îmbie pe juniorul tău la relaxare şi la multe lecturi frumoase? Singurul lucru care ar putea să te pună un pic în dificultate este de ce îl suspenzi. Având în vedere că este vorba despre un hamac pentru interior, îl poţi prinde fie de tavan, fie între doi pereţi. Cel mai important este să fie fixat şi să nu deranjeze vizual sau să incomodeze traficul din cameră.


foto: Shutterstock

Ca să aduci bucuria pe chipul copilului tău, nu e nevoie să cheltui mult. Decoraţiunile origami nu te costă mai nimic şi au, garantat, mult succes la pici, aşa că înarmează-te cu hârtie specială, imprimată cu diferite modele, foarfecă şi lipici şi apucă-te de treabă. Oricât de neîndematică ai fi, pe Internet găseşti o mulţime de tutoriale, care îţi arată pas cu pas cum să transformi bucăţile de hârtie colorată în decoraţiuni originale pentru camera celui mic. Lipite pe perete, moriştile, broscuţele, florile, steluţele şi multe alte minunăţii realizate prin tehnica origami vor crea un decor vesel şi original, în ton cu vacanţa.


foto: Shutterstock

Related posts

Prețurile apartamentelor în iulie 2020: scăderi moderate în marile orașe

Adina Meyers

Cum alegi un cuptor cu microunde perfect pentru tine?

Adina Meyers

Paleții – o soluție ingenioasă de a crea mobilă

Adina Meyers