In cartierul bucurestean Pipera, o vila remarcabila sfideaza inaltimile. Principalele sale atuuri: volumetria inedita si suprafata vitrata colosala.
Locuinta din Pipera sau „Young Concept”, cum o denumesc arhitectii sai, apartine unei familii tinere care si-a dorit sa locuiasca intr-un ambient ultramodern, caracterizat de lux, eleganta, simplitate, dar si de o functionalitate deplina. Mergand pe tiparele indicate de clientii lor, echipa de specialisti a creat o resedinta impunatoare, din cadre de beton armat si materiale naturale. Finalizata anul acesta, constructia a fost data spre vanzare la scurt timp dupa incheierea lucrarilor din motive obiective (mutarea proprietarilor peste hotare). Ca valoare de piata, proprietatea se ridica la suma de 800.000 de euro, un pret considerat redus de catre arhitecti, avand in vedere calitatea si spatialitatea constructiei (420 mp – casa, 1000 mp – terenul).
Vila impresioneaza in primul rand prin volumetrie si datorita peretelui-cortina. La randul sau, interiorul capteaza interesul oaspetilor gratie minimalismului, liniaritatii corpurilor, obiectelor de mobilier si ornamentale in culori solare si de pamant, precum bej, crem, brun. Si la interior, si la exterior arhitectii au optat pentru materiale de constructie naturale (lemn, piatra), combinate cu metal si sticla. Usile glisante marcheaza intrarea in resedinta ce beneficiaza astfel de cele mai moderne sisteme de constructie si administrare.
Cu efort relativ redus si artificii inspirat alese ai putea oferi casei tale acelasi aer stilat, de inalta clasa, fara a face rabat de la confort sau intimitate. In primul rand, este o idee buna sa iti dotezi resedinta cu ferestre de dimensiuni mari, cu obloane si geamuri rabatante.
Pentru spatiile unde intimitatea este regula numarul unu, monteaza ferestre sau draperii opace. Foloseste culori neutre, pentru a-ti orna casa, ori nuante de bej, terracotta, printre care sa se strecoare, cu masura, culori mai aprinse.
Cand alegi materialele pentru finisaje, opteaza pentru cele naturale; sunt incontestabil mai frumoase si mai trainice. De asemenea, aloca o atentie deosebita pardoselilor si evita incarcarea lor inutila cu mochete, covoare, mai ales daca invelisul lor final este alcatuit din structuri pretioase ca marmura, travertin, portelan, lemn masiv.
O casa nu trebuie sufocata de mobilier. Renunta la piesele care nu iti mai sunt necesare si adopta minimalismul!
Totodata, e bine sa maschezi in podele, pereti, mansarde etc. sistemele de climatizare a resedintei, centralele si alte asemenea. In cazul rezidentelor contemporane, aceste tehnologii sunt voalate de un interior superb.
Articol preluat din Revista Casa Mea
Text: Catalina Pavel Foto: Razvan Hairum
Material realizat cu sprijinul:
Arh. Razvan Barsan