În ultima vreme tendința fiecăruia dintre noi este să se îndrepte către tot ce înseamnă produse naturale. Suntem, de exemplu, în căutarea alimentelor care să aibă gustul bun și sănătos de odinioară; acel gust care ne aduce aminte mereu de grădina bunicilor de la țară. În cazul amenajărilor interioare „naturalˮ poate să însemne obiecte confecționate din bumbac, iută, ratan, răchită etc.

În acest articol am ales să vorbim despre iută. Cunoscută ca fiind o plantă ce este folosită mai ales pentru confecționarea pânzei de sac sau a frânghiilor, dar și în prepararea unor feluri de mâncare specifice bucătăriilor din Egipt, Libia și Tunisia, iuta a devenit populară și în ceea ce privește amenajarea interioară a unei locuințe. Fibrele sale sunt utilizate în realizarea unor produse textile de design interior cum ar fi covoare, coșulețe sau suporturi pentru ghivece de flori. Se pot produce și mici piese de mobilier, cum ar fi tabureții cu tentă orientală. 

Este o opțiune interesantă pentru covoare întrucât este ecologică, rezistentă și captează ușor firele de praf. Prin urmare acesta trebuie curățat prin aspirare în mod regulat. Iuta este ideală în combinație cu bumbacul deoarece sporește rezistența unui obiect. Nuanțele sale naturale de bej și maro se asortează cu orice interior și conferă o notă de căldură. Așadar, iuta este potrivită în orice încăpere din locuința ta – dormitor, living, baie etc. În plus, indiferent de stilul de amenajare ales (modern, clasic, industrial etc.), pentru un plus de farmec, poți utiliza obiecte realizate din acest material.

Sperăm ca imaginile din galeria foto să te convingă să achiziționezi cât mai multe obiecte din iută.

Sursă foto: www.bonami.ro

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Lumina si transparenta la mansarda

Adina Meyers

Povestea unui apartament de 38 mp

Adina Meyers

Ghirlandele – elemente decorative pentru sărbători pline de farmec

Adina Meyers