In comuna Balotesti, printre casele traditionale se ridica o resedinta speciala, cu arbusti pe terasa si gard american, reflectorizant. Apartinand unui antreprenor, vila este o constructie sustenabila, cuplata la tehnologii de intretinere si administrare occidentale de ultima generatie.

De pe terasa vedem in zare un lan imens de floarea-soarelui. „Trebuia sa veniti mai tarziu, sa-si intoarca florile fetele catre noi”, imi spune, amuzat, proprietarul unei case ultramoderne, in stil american, din comuna Balotesti, judetul Ilfov. In lumina stravezie a soarelui de dimineata, florile par incremenite inca in pozitie de somn.

Frumusetea zonei si distanta mica dintre comuna si Bucuresti sunt elemente ce cantaresc greu in balanta atunci cand cineva decide sa isi cumpere sau sa-si construiasca o casa in Balotesti.

De altfel, idilicul imprejurimilor si apropierea de oras au fost aspectele care l-au convins si pe detinatorul vilei ultramoderne sa-si reinventeze viata la curte. „Am vrut sa plecam cu totul din oras si inclusiv business-ul sa il mutam aici. In timp insa, prioritatile s-au schimbat, iar locuinta este astazi pusa in vanzare”.

Vila materializeaza un proiect indraznet realizat impreuna cu arhitectul Emil Rosca; proprietarul a dorit o resedinta incapatoare, automatizata, confortabila si usor de intretinut, unde sa locuiasca doua familii. „Ne-am dorit parintii aproape, s-avem grija de ei si ei de noi, dar in acelasi timp sa ne bucuram de intimitate”. Astfel, resedinta este proiectata cu doua intrari, iar demisolul se prezinta ca un apartament independent de restul casei. Intreaga locuinta se remarca insa printr-un sistem eficient de incalzire prin pardoseala si pereti.

La demisol am admirat si o bucatarie de lucru – ideala pentru prepararea mancarurilor elaborate pentru care ai nevoie de un spatiu de lucru generos si de o ventilatie buna.

Parterul se remarca printr-o zona de living spatioasa ce poate gazdui cu succes intalnirile cu prietenii sau reuniunile familiale animate. In baia de la acest nivel am gasit un dus pregatit pentru o sauna umeda, protejat cu sticla securizata (a carui cada a fost confectionata in timpul ridicarii constructiei). Interesant este ca posesorul rezidentei a preferat ca peretii bailor sa fie acoperiti cu o tencuiala nuda, decorativa, dar deosebit de estetica. „Nu mi-am dorit ceramica sau piatra; tencuiala are un aspect placut, se mentine in ton cu moda si rezista la umiditate”.

In timpul ocolului mai remarc la etaj o gradina interioara, a carei intretinere se realizeaza computerizat si unde pot trai linistiti bambusi si plante agatatoare. Un alt plus al casei sunt spatiile de depozitare numeroase, unde poate incapea si cate „o casa intreaga”. De curand insa, proprietarul s-a decis sa vanda casa si sa-si achizitioneze o resedinta de dimensiuni mai mici, mai potrivita pentru nevoile sale actuale.

 

Articol preluat din Revista Casa Mea

Text: Catalina Pavel Foto: Alexandru Dan

Related posts

Casă în Moşniţa, lângă Timişoara

Adina Meyers

Cum sa alegi cuptorul cu microunde potrivit nevoilor tale

Adina Meyers

Casă în Băneasa: o oază de verdeaţă şi multă linişte

Adina Meyers