Salvarea unei case existente reprezentativa pentru stilul arhitectural al caselor unifamiliale din orasele de campie din vestul tarii, a adus odata cu sine si reamenajarea podului, o extindere pe verticala necesara pentru beneficiari.
Casa ar fi putut sa fie demolata din cauza starii de degradare a finisajelor si a infiltratiilor la zidariile din caramida, dar beneficiarii au respins aceasta idee si au ales, la propunerea arhitectilor, extinderea si armonizarea casei cu natura, linistea, respectul fata de vecinatati, amenajarea podului cu materiale si tehnologii aproape uitate in tara noastra.
Reabilitarea podului s-a facut prin refacerea sarpantei care a pastrat volumetria si proportiile initiale ale casei. Spatiul interior nou creat a fost gandit pentru a raspunde pe deplin trairilor proprietarilor. Acestia au ales sa foloseasca pentru iluminarea naturala ferestre de mansarda VELUX ca elementele de articulatie intre planul invelitorii de sindrila si frontonul de caramida aparenta, incadrandu-se in ritmul dat de capriorii aparenti.
Avem de-a face cu un spatiu deschis care se bucura de lumina prin deschideri zenitale. Compartimentarea spatiilor secundare a fost rezolvata prin panouri mari culisante care fac firesti trecerile dintr-un loc in altul. Incaperea baii, caracterizata de sobrietatea imprimata de materialele folosite, se incalzeste datorita reflexiilor luminii care patrunde prin fereastra de mansarda VELUX.
Scara metalica care face trecerea spre mansarda reprezinta in sine un obiect de design interior. Ferestrele de mansarda VELUX creeaza un efect de transformare si ordonare a interiorului mansardei. Lumina si materialul devin astfel uneltele principale in amenajare. Stilul minimalist si contrastele dintre culori si texturi imprima mansardei rafinament si clasa.