Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

O casa mediteraneana renovata in stil country

Americanii Jim si Stephanie Stafford si-au dorit o casa mare in care sa tina reuniuni de familie si in care cei doi copii ai lor sa-si primeasca prietenii, noteaza houzz.com.

Au cumparat aceasta casa in oraselul Sonoma, California, atrasi de cartier si de cladirea nou-nouta, insa nu le-a placut stilul mediteranean, care dadea casei un aer usor batranicios, asa ca au decis s-o renoveze in stil country, modern.

Casa are 464 mp, trei dormitoare si patru bai. Cei doi au inceput renovarea prin a schimba complet fatada casei. Pentru aceasta au folosit lemn vechi, reconditionat. La interior, un hol lung duce catre spatiul cel mai intersant din casa: o camera foarte inalta, realizata dupa modelul vilei La Rotonda, o bijuterie arhitectonica italiana, din perioada Renasterii.

Erin Martin, designerul de interior cu care au lucrat, a folosit piese mari de mobilier in toata casa. Alegerea a fost motivata de sentimentul de permanenta pe care acestea il confera spatiului.

Fiind foarte inalta, casa a permis largirea ferestrelor asezate foarte sus si instalarea unor pasarele la nivelul acestora, astfel incât locatarii sa aiba acces la privelistea formata din coroanele copacilor, piscina din spate si, in departare, orasul San Francisco.

Bucataria se deschide catre piscina exterioara, legatura facandu-se printr-o usa cu geam de tip garaj si un bar creat special pentru petreceri si distractie. Zona de luat masa se afla de partea cealalta a bucatariei. Usi mari de metal si sticla se deschid si catre curtea din spate.

Acelasi tip de ferestre supra-dimensionate se gasesc si in dormitor, unde designerul a patrat o coloristica neutra, argumentand ca privelistea inunda dormitorul in culori.

 

 

 

Articole similare

Casa Kopche, o silueta alba impozanta in contrast cu verdele curtii din spate

Madalina Constantin

Decor contemporan intr-un apartament din Melbourne

Elena Virlan

Decor de Craciun scandinav cu rosu, verde si alb

Elena Virlan

Lasă un comentariu