Locuiesti intr-un apartament mic? Atunci cu siguranta ai vazut cat de greu poate fi sa il amenajezi, mai ales cand vine vorba de holul de la intrare. Rolul important pe care il joaca acesta insa nu ne permite sa il neglijam complet. Pana la urma holul de la intrare este cel care face trecerea de la exterior la interior, este prima incapere a locuintei noastre pe care o vad musafirii.

Faptul ca ai un hol foarte mic nu trebuie sa te descurajeze, fiind cateva lucruri pe care le poti face pe partea de design astfel incat sa il pui in valoare. Te intrebi ce? O sa iti oferim cateva sfaturi in randurile urmatoare.

Un prim pas pe care trebuie sa il faci pentru a pune in valoare un hol mic este sa maresti vizual spatiul. Acest lucru poate fi facut prin mai multe metode. Una dintre ele consta in instalarea unei oglinzi. Dupa cum ai observat, in orice lift se afla cel putin o oglinda, iar asta pentru ca ea e capabila sa creeze impresia de spatiu, lucru care ii ajuta pe cei care nu suporta spatiile inchise.

Un alt lucru pe care il putem face pentru a mari vizual spatiul pe care il avem la dispozitie este sa zugravim holul intr-o culoare cat mai deschisa, fiind de preferat chiar albul. Culorile deschise reflecta mult mai bine lumina, iar asta va crea iluzia unui spatiu mai mare decat in realitate. Evita deci sa apelezi la nuantele inchise doar pentru ca tie iti plac mai mult. Gandeste mai intai practic, pentru ca, de multe ori, acest lucru conteaza mai mult.

Daca esti dispus sa mergi si mai departe cu modificarile, atunci o alta solutie la care au inceput sa apeleze tot mai multe persoane care au un hol foarte mic este de a demonta usile care separa holul de camera. Nu doar ca asa vei avea mai mult spatiu de miscare, ci si mai multa lumina, lucru care va amplifica de asemenea senzatia de spatialitate.

Tapetul este un alt prieten bun al holurilor mici. Asta pentru ca ne permite sa obtinem pereti cu linii verticale care vor duce la amplificarea senzatiei de inaltime. Un plafon mai „inalt” putem obtine si prin zugravirea acestuia intr-o culoare mai deschisa decat cea a peretilor.

Un ultim sfat pe care ti-l oferim este sa optezi pentru obiectele de mobilier si accesoriile cele mai practice. Nu are rost sa incarci prea mult zona cu elemente de care nu te vei folosi cu adevarat.

Related posts

Ce investitii faci cand te muti intr-o casa noua

Adina Meyers

Decor modern şi o amprentă masculină

Adina Meyers

Casa viitorului, o capsula eco

Adina Meyers