Amenajari Interioare

Instalarea ferestrelor de mansarda si a ramelor de etansare

In aceasta faza se decupeaza golurile in acoperis si sunt pregatiti capriorii pentru instalarea ferestrelor de mansarda. Pentru o instalare corecta a ferestrelor se recomanda ca distanta dintre capriori sa fie mai mare decat latimea ferestrei cu 4, maxim 6 cm in total.

Tot acum se instaleaza cu atentie hidroizolatia acoperisului. Ferestrele de mansarda pot fi instalate fie individual, fie in combinatii, pentru a asigura cantitatea optima de lumina naturala si accesul la privelistea dorita. Instructiuni detaliate privind modul de instalare a ferestrelor se regasesc direct in ambalajele acestora sau puteti apela la un instalator profesionist.

Pentru o etansare corecta si sigura a ferestrei, alegeti rame pe aceeasi dimensiune cu fereastra, conform invelitorii casei dumneavoastra – plata sau ondulata dar si kitul de montaj pentru reducerea pierderilor de energie.

FAZA 1. Inainte de renovare
Podul vechi al casei este un spatiu intunecos si plin de praf, care isi asteapta nerabdator rândul de a fi transformat intr-un elegant spatiu locuibil. In aceasta etapa trebuie sa faceti o evaluare a structurii podului si a conditiei generale in care se afla acesta.

FAZA 2. Peretii despartitori
Incaperile amenajate la mansarda nu necesita, in general, pereti de sustinere, de aceea, pentru a beneficia de mai mult spatiu se recomanda renuntarea la unii din peretii despartitori. Luati decizia finala in functie de structura mansardei dumneavoastra.

FAZA 3. Instalarea ferestrelor de mansarda
In aceasta faza se decupeaza gaurile in acoperis si sunt pregatiti capriorii pentru instalarea ferestrelor de mansarda. Se instaleaza cu atentie hidroizolatia acoperisului. Ferestrele de mansarda sunt instalate fie individual, fie in combinatii, pentru a asigura cantitatea optima de lumina naturala si accesul la privelistea dorita. Instructiuni detaliate privind modul de instalare a ferestrelor se regasesc la sectiunea „Instalare” sau direct in ambalajele acestora. 

FAZA 4. Instalarea ramelor de etansare
Pentru o etansare corecta, alegeti ramele potrivite pentru invelitoarea casei dumneavoastra, tinând cont de tipul si dimensiunea ferestrelor de mansarda pentru care ati optat. Ramele de etansare originale asigura buna functionare a ferestrelor, integrarea si fixarea lor in acoperis, o durata de viata indelungata si protectia la intemperii a sistemului.

FAZA 5. Invelitoarea
In general nu este obligatorie inlocuirea invelitorii odata cu realizarea procesului de mansardare. Aceasta decizie se ia in functie de starea invelitorii sau din considerente de ordin estetic.

FAZA 6. Consolidarea peretilor si reteaua electrica
Prelungirea sistemului electric, a tevilor de apa si a sistemului de incalzire se efectueaza in functie de destinatia ulterioara a incaperilor de la mansarda. Cladirile vechi pot necesita consolidarea peretilor de sustinere.

FAZA 7. Termoizolarea ferestrelor de mansarda
Instalarea corecta a termoizolatiei de jur-imprejurul ferestrelor de mansarda se realizeaza orizontal in partea superioara si vertical in partea de jos a ferestrei, pentru a preveni formarea condensului pe componentele ferestrei. O izolatie corespunzatoare a ferestrelor de mansarda garanteaza un nivel ridicat de confort in viitoarele incaperi.

FAZA 8. Catpuseala interioara
Catuseala interioara orizontala in partea superioara si verticala in partea de jos a ferestrei asigura cea mai eficienta distributie a luminii in incapere. Dispunerea corecta a captuselii are o influenta majora asupra calitatii intregului proiect. Suplimentar instalarii corecte, trebuie sa se tina cont si de iluminarea optima a incaperii, accesul usor la bara de operare a ferestrei si reducerea riscului de condens. O sursa de incalzire plasata sub fereastra asigura circulatia optima a aerului cald de-a lungul ferestrei, prevenind aparitia condensului.

FAZA 9. Termoizolarea si acoperirea peretilor
Pentru a asigura un climat corespunzator in viitoarele incaperi de sub acoperisul in panta, peretii trebuie sa fie izolati termic. La finisarea interioara, acoperirea cu placi de gips carton este o solutie accesibila, moderna si eleganta.

FAZA 10. Zugravirea peretilor
Pentru zugravirea peretilor de la mansarda, se recomanda folosirea unei vopsele in culori deschise. Combinatia de culori, unghiuri si suprafete de sticla va permite reflectarea luminii naturale in intreaga mansarda.

FAZA 11. Grinzile aparente
Pentru o abordare de efect, se recomanda reconditionarea si lacuirea grinzilor existente. Culoarea naturala a lemnului ofera senzatia de caldura in incaperile amenajate la mansarda.

FAZA 12. Pardoseala
In cazul unei pardoseli din lemn este recomandata relacuirea pentru a proteja lemnul si a asigura durabilitate. In exemplul nostru, s-a folosit un lac incolor, pentru a pastra culoarea naturala a podelei, insa puteti lua aceasta decizie in functie de dorintele dumneavoastra.

FAZA 13. Scara de acces
In cazul in care scara de acces la mansarda nu exista sau nu satisface nevoia de comunicare cu nivelurile inferioare ale casei, se impune adaugarea unei noi scari de acces. In aceasta privinta puteti alege dintr-o larga varietate de forme si materioale existente pe piata. 

FAZA 14. GATA DE MUTARE!!
Felicitari!
Incaperile de la mansarda sunt de acum gata de a fi mobilate si decorate conform personalitatii si nevoilor dumneavoastra de locuire. Va puteti bucura din plin de noul spatiu câstigat si intreaga atmosfera creata

Related posts

Patul Sumo, design italian de lux

Adina Meyers

Caminul meu: Simplu si natural

Adina Meyers

Să faci curat poate fi distractiv și terapeutic!

Adina Meyers