Tigla ceramica este recunoscuta pentru proprietatile sale estetice, dand un plus de eleganta si de farmec constructiilor moderne sau clasice. In plus, are o multime de avantaje imposibil de contestat.

Aceasta este o invelitoare cu traditie de sute de ani, timp in care si-a dovedit durabilitatea si eficienta. In centrele istorice ale oraselor din intreaga lume puteti gasi cladiri care pastreaza intact acoperisul realizat din tigla ceramica veche de sute de ani, aproape neatins de trecerea timpului si de capriciile vremii.

In prezent, tigla ceramica se realizeaza din aceleasi materiale traditionale – argila pura si apa, fara adaosuri chimice, dar arsa in cuptoare mult mai performante decat in trecut, fapt care ii da un plus de eficienta si functionalitate.

De asemenea, tigla ceramica este bun izolator termic, datorita faptului ca este realizata in proportie de 100% din materiale naturale. Argila este cea care previne pierderile de caldura in timpul ierii si care asigura un climat placut la interior, vara, cand opreste caldura excesiva sa strice ambientul casei dumneavoastra.

In acelasi timp, tigla ceramica este si un perfect izolator fonic, oferind o atmosfera placuta, nealterata de sursele de zgomot, atat cele exterioare locuintei, cat si cele interioare.

Un alt avantaj pe care trebuie sa il luati in calcul pe termen lung este flexibilitatea pentru diverse adaptari ulterioare. Cu alte cuvinte, daca optati pentru acest tip de acoperis, puteti regandi partea superioara a casei chiar si dupa finalizarea constructiei, prin amenajarea unei mansarde locuibile, de exemplu.

Un alt avantaj al tiglei ceramice este rentabilitatea ridicata, care in cazul acoperisurilor se stabileste in functie de mai multe criterii extrem de importante: pretul initial, costul de intretinere, perioada de garantie si durata estimata de viata, proprietatile izolatoare ale materialelor alese.

Specialistii afirma ca acesti factori transforma costul unui acoperis din tigla ceramica intr-unul foarte competitiv.

Desi costisitor la prima vedere, un acoperis din tigla ceramica este o investitie excelenta pe termen lung.  

Related posts

Cum evaluam performanta energetica a ferestrelor?

Adina Meyers

Crește valoarea de vânzare a proprietății prin amenajarea cu pavaj!

Adina Meyers

5 sfaturi pentru încălzirea garajelor, subsolurilor, mansardelor și alte spații utilitare

Adina Meyers