Home

Cum puteti aduce soarele intr-o incapere fara ferestre

Stiati ca puteti avea lumina naturala si in spatii in care, din cauza limitarilor constructive, nu este posibila instalarea unei ferestre?

Sa vedem, asadar, cum puteti aduce soarele intr-o incapere fara ferestre. Acest lucru se poate realiza foarte simplu prin instalarea unui tunel solar, adica a unui tub reflectorizant care se monteaza in acoperis cu ajutorul ramei de etansare incorporate si care directioneaza lumina din exterior catre interior, printr-o aplica.

Aceasta solutie maximizeaza cantitatea de lumina naturala in incaperi intunecate (holuri, casa scarii, debarale, oficii) care nu pot fi iluminate cu ajutorul ferestrelor, astfel eliminand nevoia de iluminat artificial pe timp de zi.

Tuburile reflectorizante sunt fie rigide, fie flexibile. Cu cat tubul este mai lung, cu atat se va pierde mai multa lumina. Utilizarea unui tub rigid in locul unuia flexibil reduce aceasta pierdere, fiind recomandat la lungimi mai mari.

De asemenea, luati in calcul ca tuburile care traverseaza spatii reci ar trebui izolate pentru a reduce pierderile de caldura si riscul aparitiei condensului.  

Related posts

Desert gustos: Creme tartinabile delicioase

Adina Meyers

Coronavirus: cum pot ajuta fondurile structurale europene

Adina Meyers

Radiatoarele ideale pentru casa

Adina Meyers