Solutii Constructive

Cum sa-ti faci un dressing in mansarda?

Daca mansarda casei tale nu a fost proiectata de la inceput cu o functiune anume sau locuiesti intr-o casa veche, sansele sunt sa ai acolo un spatiu rezidual folosit pentru depozitare. Depozitarile, insa, nu trebuie sa fie niste zone neplacute, asa ca iti sugeram sa-ti organizezi un dressing.

Stim, transformarea mansardei intr-un dressing poate fi un proiect costisitor, dar daca economisesti inteligent o perioada, il poti realiza fara probleme. Iata cum!

1. Nu te gandi la mansarda ca la un dulap oarecare. Are o arhitectura, are o iluminare de efect, detalii pe care ar trebui sa le imbratisezi. Gandeste-te la mansarda ca la un magazin de haine de lux, cu propria scenografie. Daca ai un spatiu suficient de mare, poti introduce o insula pe mijloc.

2. Conformarile dificile functioneaza mai bine daca sunt date pe mana unui designer cu experienta. S-ar putea sa ai mult mai multe optiuni si, pe termen lung, sa faci o investitie mai buna daca apelezi la servicii profesioniste.

3. Fii sigur ca dulapurile inzidite au o inaltime optima, care nu face incomoda utilizarea lor. Panta acoperisului iti poate da batai de cap uneori.

4. Eficienta energetica intr-o mansarda este mereu un subiect sensibil. In general, vara se supraincalzeste, in timp ce iarna este frig, asa ca nu ezita sa consulti specialisti in instalatii care te pot ajuta sa gasesti o solutie eficienta si perfect adaptata locuintei tale.

5. Cel mai pobabil vei avea anumite elemente pentru iluminarea naturala (ferestre in sarpanta, de exemplu). Incearca sa-ti organizezi spatiul de dressing in functie de ele pentru a beneficia de cat mai multa lumina. In plus, oglinzile atat de necesare pentru definitivarea tinutei pot reflecta aceasta lumina in restul incaperii, daca sunt pozitionate fata in fata cu ferestrele.

6. Daca spatiul pe care il ai la dispozitie este mic, atunci poate este o idee buna sa ai rafturi deschise. In felul acesta nu risti ca usile dulapurilor sa te incurce atunci cand le deschizi.

7. Chiar daca vorbim de un dressing sau o mansarda, asta nu inseamna ca acest spatiu nu poate avea o personalitate bine definita. In loc sa-l tratezi ca pe un banal spatiu de depozitare, gandeste-l ca pe un magazin de haine si accesorizeaza-l. Poti folosi candelabrul vechi pe care-l tii in cutie pentru un aer vintage sau poti pastra un perete pentru print-urile tale preferate.

In ceea ce priveste bugetarea unui astfel de proiect, iti spuneam la inceputul articolului ca poti sa economisesti inteligent, pentru a suporta mai usor costurile lucrarilor.

In acest sens, iti recomandam un produs financiar eficient – produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: initial, economisesti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doresti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii si prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiezi si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani sau mai mult suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisesti lunar 375 lei, acumulezi echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani vei avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu iti ajung si proiectul e mai amplu, poti solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai mici dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

Related posts

Ce fel de lucrări se pot executa fără autorizație de construire

Adina Meyers

Tehnici de supravietuire pe timp de iarna. Cum te pregatesti din timp pentru viscol si inghet

Adina Meyers

Luminatorul – un element arhitectural cu farmec

Adina Meyers