Image default
Amenajari case

O casă înconjurată de natură

Concepută pe ideea că atât interiorul, cât şi exteriorul unei case este la fel de important pentru starea de bine a celor care locuiesc în ea, construcţia din imagini este una sănătoasă, în perfectă armonie cu natura.

Vila Modum este una dintre cele două case HUF ridicate în 2016 la Dumbrava Vlăsiei, un complex rezidenţial situat în apropiere de Baloteşti. Spaţiul se află chiar în mijlocul naturii, ceea ce se potriveşte perfect cu stilul de viaţă promovat de grupul german.

Complexul este înconjurat de pădure şi beneficiază de o zonă verde extinsă, cu alei străjuite de copaci, dar şi de un loc de joacă pentru copii. Datorită poziţionării locuinţelor la marginea pădurii, proprietarii au o privelişte minunată pe toate laturile, dar şi multă intimitate.

Terenul are o formă dreptunghiulară, partea din spate a imobilului fiind îndreptată spre pădure, iar cea din faţă – spre terenul de joacă şi parc.

Acest tip de casă se bazează pe o interpretare modernă a arhitecturii pe structură de lemn, fără elemente încastrate sau balcoane, încadrându-se în stilul minimalist şi oferind o utilizare eficientă a spaţiului interior.

Locuinţa a fost prefabricată în Germania, iar construirea a durat în total şase luni, în această perioadă realizându-se asamblarea şi lucrările de interior. Arhitectul-şef al HUF HAUS, Karl Eckert, cel care a proiectat vila Modum, a mai fost responsabil de partea tehnică, dar şi de îmbunătăţirea continuă a procesului de construcţie.

Acoperişul, executat din grinzi de lemn laminat de înaltă calitate, este complet izolat. Plăcile fibrolemnoase asigură o izolare termică suplimentară, fiind complet ecologice, oferind o protecţie eficientă împotriva pierderilor de căldură în timpul iernii şi în acelaşi timp menţinând un interior răcoros în sezonul estival.

La capitolul finisaje exterioare, s-a optat pentru suprafeţe vitrate care se desfăşoară de la podea până la tavan, interconectând armonios interiorul cu exteriorul. Elemente arhitecturale atractive sunt lucarnele de pe fronton şi de pe faţade.

Imobilul beneficiază de un sistem de încălzire prin pardoseală şi de o pompă de căldură cu aer/apă, care asigură temperaturi optime pe tot parcursul anului. Căldura plăcută care radiază din podea oferă confort şi contribuie la starea de bine a locatarilor.

O caracteristică suplimentară este faptul că sistemul de încălzire prin pardoseală a fost proiectat pentru a servi şi ca sistem de răcire pe timpul verii. Mai exact, apa răcită menţine la un nivel confortabil temperatura podelei atunci când gradele din termometru cresc la exterior.

Inspirată de stilul Bauhaus, la fel ca toate casele HUF, vila oferă un spaţiu de locuit de aproximativ 175 de metri pătraţi, repartizat pe două niveluri.

Parterul are o suprafaţă de peste 94 de metri pătraţi, iar etajul se desfăşoară pe aproximativ 80 de metri pătraţi. La parter se găsesc livingul şi zona de dining, bucătăria, camera de studiu, o toaletă şi un dulap, toate mobilate cu piese concepute şi produse de StilART, o companie specializată în realizarea mobilierului personalizat, parte a grupului HUF HAUS.

Scara care duce la etaj funcţionează ca o piesă-cheie a interiorului. La etaj există două dormitoare, două băi, un dressing şi o galerie spaţioasă. Locuinţa dispune, de asemenea, de un garaj de 35 de metri pătraţi.

Designul este modern, în culori aprinse şi cu linii curate, adresându-se în special tinerilor şi familiilor cu unu sau doi copii.

Una dintre cele mai spectaculoase caracteristici ale acestei locuinţe este o axă de lumină care porneşte din bucătărie şi ajunge în grădină – un artificiu arhitectural ingenios.

„Încă de la început am ţinut cont de aspecte precum spaţiul verde şi lumina naturală, pentru ca beneficiarii să simtă legătura cu natura şi să fie mai relaxaţi.”

Casa a fost gândită pentru o familie restrânsă, motiv pentru care interiorul a fost proiectat să îndeplinească nevoi specifice. Parterul este configurat ca un open-space şi include bucătăria, livingul şi zona de dining, în timp ce sala de studiu este separată şi poate fi utilizată ca bibliotecă, birou sau dormitor, în funcţie de preferinţe. Masa este poziţionată lângă bovindou şi are parte de o zonă aerisită deasupra ei. Livingul este spaţios şi beneficiază de o privelişte minunată către exterior, în timp ce peretele de sub scară acomodează perfect o canapea confortabilă.

La primul etaj se găsesc dormitorul matrimonial, conectat cu o baie luminoasă, dotată cu saună, şi un dormitor pentru oaspeţi sau pentru copii, prevăzut, de asemenea, cu baie proprie. Zona galeriei poate fi folosită ca dormitor suplimentar, dar şi ca loc de lectură.

Ca stil de amenajare interioară, casa respectă principiile faimoasei arhitecturi de tip post-and-beam, însă într-o abordare modernă. Beneficiază de suprafeţe vitrate generoase, ce oferă lumină naturală din abundenţă, şi nu are o separare foarte strictă între camere, ceea ce transformă interiorul într-unul deschis, aerisit şi confortabil.

Designul interior nu este definit de o singură piesă, ci reprezintă rezultatul tuturor elementelor înlănţuite coerent, puse în valoare de lumina naturală abundentă, prezentă în întreaga amenajare datorită ferestrelor largi.

Cromatica aleasă este una deschisă, ce oferă senzaţia de luminozitate, fiind punctată cu accente de roşu şi negru, culori care contrastează puternic şi transformă spaţiul într-unul modern şi interesant.

Sistemul de iluminat a fost furnizat în întregime de Occhio, iar cele mai multe corpuri de iluminat fac parte din gama de produse Pìu.

Spaţiile sunt îmbogăţite cu piese unice, oferite de B&B Italia şi Occhio, care înfrumuseţează atât camerele de zi, cât şi pe cele de dormit. Majoritatea obiectelor de mobilier, accesorile şi decoraţiunile au fost achiziţionate de la StilART şi Occhio. Acestora li s-au adăugat şi alte piese interesante, descoperite de arhitectul Michael Baumann în călătoriile sale.

Foto: Antonio Cioarek

Material realizat cu sprijinul Huf House.

Articole similare

O casa moderna, cu look sofisticat

casamea.ro

Tot mai multi romani se orienteaza catre case de lemn. Afla care sunt motivele

comunicat de presa

Hai sa (re)descoperim sarmul clasicului!

Ion Diamandi

Lasă un comentariu

five × four =