Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Un apartament spaţios şi luminos

 

Un interior ordonat şi aerisit, cu multiple zone de relaxare şi depozitări ascunse, care să răspundă nevoilor întregii familii. Amenajarea cu forme simple şi clare este completată de o cromatică în nuanţe de pământ, punctată în fiecare zonă de un accent de culoare tonic.

 

Proiectul de amenajare, realizat de către arhitecta Irina Ursu de la IUstudio, a urmărit ca fiecare membru al familiei să îşi găsească aici locul şi echilibrul.

Beneficiarii, o familie tânără cu doi copii (o fetiţă de doi ani şi un băieţel de patru ani), şi-au dorit o locuinţă modernă, luminoasă, fără elemente care să o încarce inutil.

Au vrut ca livingul să fie elegant, dar totodată călduros. Deoarece încăperea are multe deschideri, s-a simţit nevoia protejării suprafeţelor vitrate mari cu perdele şi draperii, alese de către designer în ton cu nuanţa canapelei. Interiorul amplu a permis amenajarea unor zone cu funcţiuni diferite, precum: dining, spaţiu de relaxare, fotoliu pentru citit şi locuri pentru depozitare.

„Apartamentul are un hol lung şi îngust, unde am creat un dulap generos, placat cu oglindă fumurie. Din cauza formei alungite a spaţiului, sunetele se amplificau deranjant în această zonă. Am rezolvat însă problema sunetelor ce rezonau prin amplasarea aici a unei băncuțe din plută, care să le absoarbă.”

Deşi apartamentul are o suprafaţă generoasă (140 de metri pătraţi), bucătăria este redusă ca dimensiuni. Prin urmare, designerul a exploatat la maximum fiecare centimetru pătrat, astfel încât să obţină suficient loc pentru mişcare, depozitare şi pentru amplasarea electrocasnicelor. Cea mai bună soluţie s-a dovedit mobilarea pe verticală, care a inclus o insulă de bucătărie, utilizată şi ca loc pentru luat masa.

Deoarece în casă se găteşte zilnic, a apărut nevoia de a închide bucătăria, însă fără a o izola vizual de restul interiorului. În acest sens, s-au utilizat panouri glisante din sticlă, care permit comunicarea vizuală cu zona de living şi pătrunderea luminii naturale.

Culorile alese oferă profunzime spaţiului, echilibrând astfel volumele, căci mobilarea până în tavan a micii bucătării contribuie la senzaţia de amplificare a înălţimii.

La final, prin compartimentare, forme şi finisaje, s-a reuşit obţinerea unei atmosfere ordonate şi echilibrate.

Dormitorul matrimonial, prevăzut cu dressing şi baie proprie, are un aer rafinat şi confortabil. Elementul de rezistenţă al acestei încăperi este peretele decorativ din spatele patului, placat cu panouri 3D din fibre naturale, vopsite într-o nuanţă de gri, ce contrastează plăcut cu noptierele bej lucios.

În ceea ce priveşte camera celor doi fraţi, care vor locui împreună ceva vreme, aceasta a fost amenajată pentru amândoi. Deoarece sunt în creştere, iar nevoile lor se schimbă permanent, arhitecta de interior a proiectat un mobilier modular, uşor de reconfigurat odată cu trecerea timpului. Atmosfera ternă, dată de mobilare, este înveselită prin desenul stilizat, realizat pe perete, şi prin obiectele de mic mobilier în culori pastelate.

Băile au dimensiuni reduse. Cea matrimonială a trebuit să găzduiască maşina de spălat şi uscătorul de rufe, care au fost ascunse într-un dulap placat cu oglindă. În plus, designerul a optat pentru o placare parţială cu sticlă, care, alături de oglinzi, contribuie la mărirea vizuală a spaţiului.

 

Proiect: IUstudio, arhitect de interior Irina Ursu

Foto: Alexandru Prodan

 

 

 

 

Articole similare

Inspira-te din amenajarea country-chic a unei locuinte renovate

Catalina Coca

Sfaturi pentru amenajarea unui interior atemporal

Radu Vezure

Spatii aerisite, compartimentate inteligent intr-un apartament nou

Elena Virlan

Lasă un comentariu