In comuna Sag, la mica distanta de Timisoara, locuieste o familie tanara cu trei copii mici, care si-a construit o casa dispusa pe un singur nivel, functionala si conforma cu nevoile si dorintelor lor.

Cei ai casei spun ca au ales sa se mute in afara Timisoarei in cautarea unui loc linistit, insa unde sa poata fi conectati in orice moment la pulsul orasului, acolo unde isi desfasoara activitatea profesionala.

Desi au ales sa construiasca o casa cu o suprafata medie (350 mp), proprietarii s-au gandit la o locuinta in care spatiile sunt dispuse pe un singur nivel. “Am considerat ca un astfel de proiect este mult mai functional si mai sigur pentru copiii nostri, care sunt inca foarte mici. In acest moment suntem foarte multumiti de alegerea facuta si nu am mai schimba absolut nimic”, povesteste gazda.

Suprafata mare a terenului le-a permis sa ia in calcul, inca din primul moment, un proiect tip bungalow. O locuinta fara scara interioara este – potrivit proprietarilor de la Sag – perfecta pentru o familie cu copii mici, pentru ca astfel scade foarte mult pericolul unor eventuale accidente si le permite celor mici sa se deplaseze nestingheriti singuri prin casa. In plus, intr-o astfel de locuinta puteti ajunge mai usor in orice punct si ii puteti supraveghea mai usor pe copii, pe timpul zilei, indiferent de varsta lor.

Locuinta este structurata pe doua niveluri: demisol si parter. Demisolul este gandit ca un spatiu suplimentar, aici aflandu-se o camera pentru fitness cu suprafata generoasa, sauna, jacuzzi si spatiile tehnice.

La parter au fost proiectate: un hol de intrare, holul de tranzit, livingul cu iesire pe terasa de vara, terasa acoperita pentru iarna, diningul, bucataria, camara, dormitorul matrimonial cu dressing si baie proprie, doua dormitoare pentru copii, un dormitor pentru oaspeti si o baie comuna. Toate dormitoarele au suprafete generoase cuprinse intre 25 si 33 mp.

Vila este constrita, in intregime din caramida cu goluri, avand izolatie din polistiren. Locuinta dispune de trei tipuri de sisteme de incalzire care se substituie sau se completeaza reciproc in functie de necesitatile si dorintele proprietarilor: centrala termica pe gaz, centrala termica pe lemne si panouri solare.

Ferestrele de mari dimensiuni cu geam termopan sunt prevazute cu jaluzele orizontale incorporate in interiorul sticlei, existand posibilitatea sa fie actionate electric de un panou de comanda sau o telecomanda.

Text: Simona Popa

Articol preluat din Revista Casa Mea

Related posts

Cabana la munte construita din materiale naturale

Adina Meyers

Cum arată casa în care se mută familia Obama

Adina Meyers

Stilul minimalist: același colț și trei variante de amenajare

Adina Meyers