Solutii Constructive

Cum amenajezi camera copiilor la mansarda in functie de varsta

Copiii tai isi doresc o camera amenajata la mansarda? Cei mici sunt fascinati de forma atipica a peretilor, iar adolescentii cauta solitudinea sau creativitatea in camera din pod? Iata cateva ponturi in amenajarea acesteia.

Camera copilului este spatiul cu adevarat multifunctional din casa si de aceea necesita mai multa atentie pentru crearea acelui echilibru perfect intre joaca si somn in cazul celor mici, studiu, hobby-uri si nevoia de solitudine in cazul adolescentilor.

Pentru cei mici, spatiul de joaca trebuie sa fie prioritar, deci generos, de aceea mobilierul poate fi realizat pe comanda, incadrat in pereti, astfel incat spatiul sa fie optimizat la maxim.

Alege culori deschise pentru pereti pentru ca lumina sa se reflecte. O idee inspirata este sa „creezi” un perete pentru hobby-urile sale. Lasa-i libertate de creatie si incurajeaza-l sa experimenteze prin desen, de exemplu, mai ales ca vopselele actuale se pot curata foarte usor.

Este evident ca lumina naturala la mansarda trebuie sa fie din abundenta. Lumina naturala sustine abilitatile de invatare si are rol terapeutic deoarece contribuie la starea de bine, asa ca opteaza pentru ferestrele de mansarda VELUX. Sunt cele mai bune, iar modelul de fereastra VELUX cu aspect alb, din lemn imbracat in poliuretan, se curata foarte usor (nu necesita lacuire) si este cel mai rezistent dintre modelele de ferestre de mansarda de pe piata.

Opteaza pentru ferestre VELUX fie operate cu maner de sus, care se manevreaza cu usurinta si sub care poti aseza mobilierul, fie pentru cele cu maner jos, care sunt potrivite daca ai parapet.

Copiii mici au nevoie de o camera linistita si intunecata chiar si in miezul zilei, pentru a beneficia de un somn odihnitor. Nu trebuie sa-ti faci griji; s-a gasit solutia perfecta: rulourile opace VELUX fac intuneric total chiar si in timpul zilei. Au sine glisante pentru a controla lumina in orice pozitie, iar tu ai la indemana atat modele viu colorate, modele de poveste cu personaje Disney, cat si modele grafice. Le poti vedea si cumpara direct de pe veluxshop.ro unde livrarea este gratuita.

Cu totii stim cat de dificili sunt adolescentii. Vor in permanenta ceva nou, tot timpul ii deranjeaza ceva sau pur si simplu vor sa fie lasati in pace. Cu alte cuvinte, au nevoie de un spatiu numai al lor. Adolescentii au alte prioritati, iar camera lor amenajata la mansarda se poate transforma in sanctuarul lor, camera lor pentru hobby-uri sau pur si simplu, universul lor intim, departe de privirile si accesul celorlalti.

De aceea, spatiul lor de la mansarda trebuie sa fie flexibil, cu mobilier minimalist, care sa permita transformari dese: patul poate fi o saltea direct pe podea, pe jos pot fi perne sau puf – uri, iar biroul trebuie amplasat langa fereastra. Covorul poate fi inlocuit cu o piele de animal, iar cutiile pot fi spatii de depozitare, amplasate chiar si sub pat.

Ferestrele de mansarda aduc de cel putin doua ori mai multa lumina naturala decat lucarnele sau ferestrele verticale de aceleasi dimensiuni, de aceea trebuie sa fie nelipsite din mansarda adolescentilor. Ferestrele VELUX aduc lumina naturala in timpul zilei, necesara pentru studiu si asigura privelistea de neegalat, dar adauga o nota romantica. Stelele admirate prin fereastra, apusul sau rasaritul, ploaia sau ninsoarea se numara printre momentele lor preferate.

Dincolo de aceste recomandari intervine amprenta personala de care adolescentii nu duc lipsa.

Pentru exemple de amenajare la fel de inspirate, intra pe velux.ro si urmareste noutatile pe facebook.com/VELUX.

 

Related posts

Tapet în baie: 10 idei spectaculoase

Adina Meyers

Ce prevede un nou act normativ privind recepția construcțiilor

Adina Meyers

Tunelul solar – 100% lumina naturala unde nu credeam ca este posibil

Adina Meyers