Din ce in ce mai des, decorul baii poarta amprenta destinatarului. Aceasta incapere nu mai este una strict functionala, pentru toata familia. Mai ales atunci cand e vorba de case mari, cu mai multe bai, fiecare astfel de spatiu are un „proprietar” a carui personalitate dicteaza amenajarea.

In cazul de fata, baia face parte dintr-un interior spatios, amenajata elegant, si revine dormitorului matrimonial. Cea care si-a pus amprenta asupra decorului acestei incaperi, alegand stilul si cromatica delicata, este doamna casei.

Forma atipica a spatiului nu a ridicat probleme in amenajare, intrucat proprietarii au apelat la ajutorul unui specialist, si anume la arhitecta Alina Alecu. Aceasta a stiut exact cum sa valorifice fiecare unghi pentru a asigura confortul necesar destinatarilor. Repartizarea obiectelor sanitare a fost si ea dictata de forma spatiului. Desi moderne ca stil, prin liniile curbe, acestea se intergreaza perfect in nota feminina a decorului.

Imaginea diafana este completata pe de o parte de cromatica axata pe alb si tonuri pale de bej, iar pe de alta parte de textura si imprimeurile placilor ceramice. Proprietara casei si-a dorit dintotdeauna o astfel de amenajare, asa ca nu i-a fost greu sa identifice finisajele si elementele cu ajutorul carora sa o construiasca. Si totusi, in viziunea ei, lipseste un lucru pentru ca baia sa fie perfecta: o cada retro, cu picioare. Din pacate, forma incaperii nu a permis montarea unui astfel de model in centrul ei, asa cum si-ar fi dorit. Alternativa unei cazi incapatoare, ce permitea montarea pe colt, a fost mult mai practica si potrivita spatiului, care a fost astfel valorificat.
In plus, datorita ferestrei mari, baia este scaldata in lumina naturala, ce amplifica aerul diafan si romantic.

Amenajare realizata de arh. Alina Alecu, tel.: 0722.518.518, e-mail: alina_arh69@yahoo.com

 

Related posts

Serele verticale, solutia pentru gradinile mici

Adina Meyers

Baterie ingropata pentru bai moderne. Criterii pentru a o alege pe cea potrivita

Adina Meyers

Cum să-ți amenajezi grădina în stil Feng-shui

Adina Meyers