Apartamentul a fost achizitionat in martie 2012, iar proprietarii lui au intentionat sa se mute repede in noua locuinta, ce trebuia si renovata. Ei si-au dorit sa lucreze cu un specialist, asa ca au cautat pe Internet un designer ale carui amenajari sa-i inspire si sa li se potriveasca. Asa au descoperit-o pe Cristina Darie-Chirila, care i-a ajutat sa construiasca decorul aerisit si neutru la care au visat pentru noul lor camin.

Cautand o locuinta mai mare, proprietarii au cumparat un apartament cu patru camere (100 de metri patrati) situat intr-un bloc din ’79. Acesta fusese inchiriat inainte si nu se gasea intr-o stare prea buna. In plus, livingul era amenajat ca sala de aerobic. Conform dorintei lor, renovarea si redecorarea s-au desfasurat destul de repede. Mai exact, toate lucrarile si detaliile decorative au fost finalizate in doar doua luni. Atat peretele ce separa bucataria de hol, cat si debaraua inclusa in camera au fost desfiintate. In urma acestor modificari, zona de intrare si bucataria sunt mult mai aerisite.

Inca de la inceput, beneficiarii i-au dat designerului Cristina Darie-Chirila indicatii foarte clare. Astfel, ei isi doreau un decor cat mai aerisit si nuante neutre. Au ales impreuna materialele pentru finisaje, iar mobilierul l-au realizat la comanda. De asemenea, au optat pentru texturi cat mai naturale, motiv pentru care, desi aria de la intrare a fost placata cu gresie, totusi aspectul ei este de lemn, similar cu cel al parchetului utilizat in restul camerelor. In bucatarie si living, Cristina a apelat la tapet pentru a crea accente decorative. In dormitoarele mici, acest rol a fost preluat de stickere, care sunt foarte potrivite in spatiile destinate copiilor. E drept, doar una dintre cele doua incaperi are deja un mic “locatar”, dar camera de oaspeti a fost gandita pentru a deveni ulterior dormitorul celui de-al doilea copil. Pentru aceste incaperi mici, au cumparat de la Ikea cateva piese de mobilier strict necesare, pentru a nu le aglomera.

Una dintre dorintele principale ale proprietarei a fost sa aiba un interior aerisit, unitar, in tonuri calde si naturale, iar rezultatul este intocmai.

Canapeaua din living, cumparata de la Kika, este in ton cu restul decorului atat din punct de vedere cromatic, cat si in ceea ce priveste textura naturala. Pentru ca primesc des oaspeti, cei doi tineri proprietari si-au dorit o canapea mare si confortabila.

In dormitoare s-a introdus putina culoare cu ajutorul perdelelor. Acestea sunt realizate de Cristina, care, la un moment dat, a intentionat sa deschida impreuna cu o prietena un magazin de accesorii textile pentru geamuri. Ulterior, a renuntat la idee, dar inca are multe modele de perdele unicat concepute de ea.

Balconul a fost integrat in spatiul livingului, in urma desfiintarii ferestrelor si a usii ce il delimitau. Suprafata astfel castigata a fost utilizata pentru amenajarea unei mici zone de lucru scaldata in lumina naturala, in timp ce in partea opusa a fost montat un dulap pentru extra-depozitare.

Amenajare realizata de designerul Cristina Darie-Chirila, tel.: 0725-639.650, contact@designerul-tau.ro, www.designerul-tau.ro

 

Related posts

Reamenajeaza-ti casa in noul sezon cu pachetul KUMA All for You

Adina Meyers

Verdele, culoarea sarbatorilor

Adina Meyers

Clasic si sofisticat intr-un apartament istoric

Adina Meyers