Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Nuanțele pastel – soluția potrivită în cazul în care dorești o casă colorată

Dacă vă plac foarte multe culori și nu vreți să renunțați la niciuna atunci când vine vorba despre designul casei în care locuiți, nu e nicio problemă. Există o soluție care vă poate ajuta. Ea se numește nuanța pastel.

Pe lângă avantajul că nuanțele pastel pot fi combinate în orice mod, mai există și alte beneficii aduse de utilizarea acestora.

În cazul în care nu dispuneți de o locuință cu o suprafață generoasă, nuanțele pastel vă pot ajuta să „păcălițiˮ senzația de spațiu mic. Acest lucru se datorează faptului că o astfel de culoare oferă luminozitate camerei în care o întâlnim.

Folosirea nuanțelor pastel vă permite, de asemenea, să fiți foarte creativi în alegerea accesoriilor. Astfel, puteți opta pentru elemente masive, în nuanțe îndrăznețe de argintiu și auriu sau în culori puternice, precum roșul.

Această paletă coloristică simbolizează calmul, liniștea și tocmai de aceea este potrivită oricărei camere din locuința dumneavoastră, mai ales dormitorului și camerei copilului.

Și în ceea ce privește designul interior, nuanțele pastel au un plus în fața celorlalte culori, deoarece se pretează oricărui stil, fie el clasic, modern, retro etc.

În continuare ne vom referi la stilul scandinav de amenajare. De-a lungul timpului, nuanțele pastel au căpătat fani în rândul celor din țările nordice. Nici nu e de mirare acest lucru, având în vedere ce ierni grele sunt în acele zone. Tocmai pentru a simți, măcar în cadrul căminului lor, puțină căldură, dar și pentru că se potrivește cu tot ceea ce înseamnă stil scandinav – simplitate, eficacitate, funcționalitate- nordicii au recurs la nuanțele pastel.

Așadar, dacă sunteți fanii acestui gen de design tot ce trebuie să faceți este să vă lăsați purtați de inspirație pe tărâmuri scandinave, unde aceste nuanțe sunt acasă. Asociați-le în orice combinație și optați chiar pentru un total look în dormitor – cu așternuturi, perne, accesorii- vaze, covoare – în diverse nuanțe de gri perle, roz pal, lila, vernil sau bleu. Sunt nuanțe versatile, ce se potrivesc perfect și pentru tapițeria canapelei din sufragerie. Adăugați măsuțe sau accesorii predominant albe pentru un look nordic autentic.

În continuarea articolului găsiți câteva imagini pe care le puteți utiliza ca sursă de inspirație în cazul nuanțelor pastel.

Sursă foto: http://www.bonami.ro

 

 

 

 

 

 

Related posts

Cum să alegeți primul pat pentru copilul dumneavoastră

Adina Meyers

Baia si terasa viitorului

Adina Meyers

Tu stii de ce tot mai multe persoane au inceput sa cumpere oale sub presiune?

Adina Meyers