Home

Ce tip de parchet trebuie sa alegem daca ne dorim incalzire prin pardoseala

Chiar daca iarna mai are un pic si se termina ne putem gandi la urmatorul sezon rece. E bine sa fim pregatiti, iar alegerea unui anumit sistem de incalzire care sa ne satisfaca pe deplin nevoile este esentiala. In ultima perioada tot mai multe persoane au luat hotararea de a-si indrepta atentia catre incalzirea prin pardoseala, iar daca stam sa ne uitam la avantajele pe care ni le ofera aceasta nu este greu sa ne dam seama de ce.

Care sunt mai exact aceste avantaje oferite de incalzirea prin pardoseala? In primul rand, ofera un grad ridicat de confort, iar asta pentru ca ne putem bucura de o temperatura constanta pe intreaga suprafata a camerei, iar noi vom putea umbla desculti fara nici cea mai mica teama ca ne-ar fi frig sau ca am putea raci. In plus, consumul este unul mult mai mic (in medie cu pana la 20%) decat in cazul sistemelor traditionale. Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca din punct de vedere estetic avem foarte mult de castigat, iar asta pentru ca putem renunta la caloriferele care stricau destul de mult din aspectul unei camere sau ne limitau in ceea ce priveste amplasarea obiectelor de mobilier.

Da, exista si cateva dezavantaje, dar sunt prea putine la numar pentru a fi luate in considerare, iar aici ne referim in special la costurile ridicate pe care le presupune o astfel de lucrare, precum si faptul ca praful va fi mult mai prezent, deoarece caldura il va ridica in aer.

De eficienta incalzirii prin pardoseala tine foarte mult si tipul de parchet pentru care optam, iar asta pentru ca nu toate materialele sunt la fel de eficiente atunci cand vine vorba de schimbul de caldura.

Atunci cand vine vorba de incalzirea prin pardoseala, cea mai buna alegere pe care noi o putem face este cea a unui parchet din lemn, iar asta pentru ca lemnul reprezinta solutia ideala datorita bunului transfer termic pe care il poate oferi. Fie ca vorbim de parchetul din lemn masiv, parchetul dublu stratificat sau triplu stratificat, nu putem gresi daca alegem pentru acest tip de material. De ce? Pentru ca lemnul este recunoscut datorita rezistentei termice foarte bune pe care o are, dar si pertru ca este capabil sa distribuie in mod egal caldura pe intreaga suprafata a parchetului.

Chiar daca lemnul este cel mai recomandat atunci cand vine vorba de un parchet numai bun pentru un sistem de incalzire in pardoseala, tine cont de faptul ca nu toate esentele de lemn sunt ideale, iar asta pentru ca unele tipuri se pot contracta si dilata destul de mult. Din aceasta categorie fac parte fagul, maslinul, sau artarul canadian.

Cel mai folosit parchet este cel laminat dublu stratificat, iar acest lucru se datoreaza pretului mult mai accesibil pe care il are. Pe langa acesta, destul de multi sunt cei care aleg gresia, dar asta in special atunci cand vine vorba de baie (e destul de ciudat ca in sufragerie sa existe gresie pe jos), iar o alta alegere poate fi reprezentata si de pardoselile ceramice (care sunt si cele mai pretabile in cazul incalzirii prin pardoseala, acest lucru datorandu-se transferului de caldura care se realizeaza rapid).

Related posts

4 factori cheie care vor modela cererea viitoare de spații de birouri

Adina Meyers

Cum se monteaza un perete despartitor

Adina Meyers

6 sfaturi practice pentru a ne păstra banii în siguranță pe card

Adina Meyers