Amenajari Interioare

Chiar ai nevoie de o hota? Vezi care sunt avantajele pe care ti le ofera si cum o alegi pe cea mai buna

Hota a inceput sa fie din ce in ce mai prezenta in peisajul bucatariilor romanesti, insa numarul celor care inca au dubii in ceea ce priveste utilitatea sa este in continuare unul destul de ridicat. Acesta este si motivul pentru care am ales sa scriem articolul de azi – vrem sa aratam ca dintre toate aparatele electrocasnice pe care le putem avea intr-o bucatarie hota este cea care isi aduce cel mai mult aportul in oferirea unui nivel cat mai ridicat al confortului, mai ales in timpul sezonului cald.

Incepem direct cu avantajele de care te poti bucura daca te hotarasti sa instalezi si la tine in bucatarie o hota. In primul rand, o hota aleasa cu atentie te va ajuta foarte mult in evacuarea aburilor si mirosurilor neplacute care se pot forma atunci cand gatesti. In acest fel o sa ne putem bucura de un nivel al confortului ridicat chiar si in timpul iernii cand nu prea putem sta cu geamul deschis din cauza frigului. Din moment ce aburii vor fi evacuati, nivelul umiditatii din aer se va mentine la un nivel placut. Tot hota este responsabila de prevenirea aparitiei mucegaiului si de mentinerea temperaturii constante in bucatarie.

Dupa cum ai putut observa, avantajele oferite de o hota nu sunt deloc unele de neglijat. Insa pentru a te putea bucura din plin de ele trebuie sa fii atent inainte de a alege un anumit model. Am oferit numeroase sfaturi pe BlogdeCasa.Ro insa ne-am gandit sa mai abordam inca o data acest subiect, de data aceasta mult mai succint, pentru a nu fi necesar un timp prea lung pentru o documentare rapida.

Incepem prin a-ti spune ca hotele se impart in mai multe categorii, insa principalele sunt: telescopica, incorporabila si cu recirculare (adica fara evacuare).

Hota telescopica este cea care se potriveste cel mai bine bucatariilor nu foarte generoase cu spatiul ale apartamentelor mici. Asta pentru ca aceasta poate fi retractata pe segmente in functie de ce gatim / nevoi. Ele pot fi montate direct pe perete, dar si intre dulapuri. Pentru ca sunt cele mai cautate de romani, asupra lor ne vom indrepta atentia si vom incerca sa intram in cateva detalii esentiale.

Cum alegi cea mai buna hota telescopica? Trebuie sa te orientezi in functie de dimensiunea aragazului (pentru ca hota va trebui sa fie cel putin egala ca suprafata cu aragazul, pentru o eficienta cat mai mare), apropierea fata de aragaz (recomandarea noastra este sa nu montezi hota mai aproape de 60-70 de centimetri fata de acesta) si departarea de geam (daca nu vrei sa creezi dezordine si sa spargi peretii pentru evacuare poti opta pentru un model cu recirculare).

Functiile / caracteristicile hotei sunt si ele importante in alegerea pe care urmeaza sa o facem. In aceasta privinta noi trebuie sa ne uitam cu atentie la capacitatea maxima de absorbtie (care se masoara in metri cubi de aer filtrari pe ora), viteza de ventilatie (suntem de parere ca cel mai bine ne orientam spre hotele cu 2-3 viteze), numarul de motoare, nivelul de zgomot si tipul de filtru.

 

Related posts

Rowenta Smart Force – curățenie eficientă în orice moment

Adina Meyers

Cum să ai o casă luminoasă

Adina Meyers

Specialist Feng Shui: la ce să fim atenți când ne mutăm în casă nouă

Adina Meyers