Dacă te-ai hotărât să îți cumperi propria ta casă, probabil ești deja la curent cu ofertele pieței imobiliare din zonele care te atrag. Cauți o locuință suficient de încăpătoare pentru toată familia și nu foarte departe de centru, ca să ai în continuare acces la principalele puncte de interes ale orașului. Probabil ai observat că proprietățile nefinalizate sau care mai au nevoie de retușuri ceva mai importante au un preț sesizabil mai mic. Dacă bugetul tău nu este unul foarte permisiv, dar nu ai renunța la ideea de a te muta la casa ta, ai ajuns unde trebuie, pentru că am pregătit câteva sfaturi despre cum să renovezi o locuință cu bani puțini, dar eficient. Cine a spus că prețul unei case de vânzare trebuie să fie unul prea mare pentru tine? Hai să începem!

Izolează casa

Profită de faptul că ai de ales în acest punct și investește primii bani în izolația casei. Îți vei mulțumi mai târziu. Vata minerală este cel mai bun material pe care îl poți folosi pentru a izola pereții casei pe care o cumperi, care îți va oferi un confort termic pe termen lung. Vara te vei putea bucura de răcoare, iar iarna vei putea păstra o temperatură optimă în interiorul locuinței, fără a cheltui o avere pe agentul termic primit de la o centrală sau un boiler. Mai mult decât atât, vei scăpa de grija mucegaiului sau a igrasiei, care ar putea apărea la colțurile pereților. Și dacă tot suntem la capitolul izolație, nu uita nici de podul sau mansarda casei.

Comandă mobilă personalizată

E foarte important să nu faci rabat nici de la a investi într-o mobilă de calitate. Designerii de interior sugerează să apelezi la o firmă care execută mobilă la comandă în București, pentru a putea folosi eficient fiecare colțișor dintr-o încăpere. Specialiștii îți vor măsura atent camerele și îți vor recomanda cele mai bune soluții de interior, pentru ca tu și cei dragi ție să vă bucurați de cât mai mult spațiu, după ce vei mobila complet locuința.

Alege un sezon potrivit

Dacă vei începe renovările casei vara, nu te aștepta la prețuri avantajoase din partea celor care se vor ocupa de manoperă. E normal ca în plin sezon serviciile să coste mai mult, așa că alege-ți o lună în care nu mulți se gândesc să-și repare sau să-și redecoreze casele, cum ar fi lunile moarte în domeniul construcțiilor, martie sau aprilie. Dacă faci asta, e posibil să poți negocia o reducere a prețului pieței de până la 15%, ceea ce înseamnă mai mulți bani pentru tine și nevoile tale.

Ține cont de sfaturile meșterilor

Dacă tot vei investi în reparația pereților, de ce să nu îți îndrepți atenția și către verificarea sistemului electric al casei. Întreabă zugravul dacă nu cunoaște un electrician de încredere. Fii sigur că acesta nu va fi un om neexperimentat, pentru că nimeni nu și-ar risca reputația, recomandând un meseriaș slab pregătit. Pe lângă acest aspect important, poți beneficia și de reduceri, dacă tot vii din partea colegului său de breaslă.

Ține cont de sfaturile de mai sus și fă economii importante, punându-le în aplicare! Spor la renovat!

Related posts

Alege eficienta la incalzire!

Adina Meyers

Intampina sezonul rece cu un acoperis accesorizat

Adina Meyers

Alegerea acoperisului in functie de arhitectura casei

Adina Meyers