LifeStyle

Viata fara risipa. Cum sa traiesti sanatos si eco friendly.

Stilul de viata fara risipa sau zero waste, cum este cunoscut peste tot in lume este o filosofie care incurajeaza modificarea si readaptarea modului tau de viata astfel incat toate produsele sa fie reciclate si refolosite. Principalul scop este ca nimic din ceea ce utilizezi sa nu ajunga la groapa de gunoi. Este un proces moral, economic, eficient si vizionar care incurajeaza oamenii sa-si schimbe si sa-si adapteze stilul de viata astfel incat impactul lor asupra mediului inconjurator sa fie aproape nul. Daca planuiesti sa urmezi un astfel stil de viata, iti spunem de pe acum ca nu va fi usor sa iesi din rutina ta atat de comfortabila. Cu toate acestea, suntem aici cu cateva sfaturi care vor usura considerabil calatoria ta spre o viata zero waste.

Bioactivator pentru casa ta

Poti incepe sa traiesti eco aducand cateva modificari chiar casei tale. Mai exact, sistemului de canalizare. Bioactivatorii pentru fose septice sunt produse complet naturale, bazate pe microorganisme si enzime care vor face o treaba mult mai buna in a purifica deseurile menajere. Un bioactivator pentru fosa septica va descompune in mod natural materia organica rezultata in urma activitatilor zilnice (vorbim mai exact despre fecale, grasimi si resturi alimentare) si o va transforma in apa, azot atmosferic si dioxid de carbon.

Cumpara second hand

Vei ajuta mai mult mediul inconjurator cumparand haine second hand. Vei descuraja astfel companiile textile care se bazeaza pe munca prost platita si poluare pentru a produce haine in masa. Cumparand de la un second hand nu numai ca te va ajuta sa economisesti bani dar vei oferi o doua sansa hainutelor care altfel ar fi fost aruncate.

Ai grija la cosmetice

Da o tura prin baia ta si fa-ti o lista cu cate din produsele de infrumusetare sau containerele acestora pot fi refolosite. O mica recomandare pe care ti-o putem face este o periuta de dinti din lemn de bambus. Dupa fiecare ciclu de utlizare, o poti transforma intr-o unealta pentru gradinarit, de exemplu. De asemenea, iti mai recomandam sa iti rezervi putin timp pentru a te informa asupra companiilor de cosmetice care fac teste pe animale. Vei fi surprinsa.

Inchiriaza imbracamintea formala

Daca ai nevoie de o rochie sau de un costum pe care il vei purta o singura data intr-o singura ocazie, iti recomandam sa inchiriezi. Nu numai ca e mai ieftin, dar dulapul tau nu se va umple de haine pe care nu o sa le imbraci niciodata si pe care, mai mult ca sigur, o sa ajungi sa le arunci. Poti apela si la un second hand daca ideea inchirierii nu ti se pare atat de buna.

Resturile de la masa

De fiecare data cand iei masa in oras, adu cu tine cateva containere pentru a lua acasa orice mancare ramasa care altfel ar fi aruncata. Nu trebuie neaparat sa o tii pentru tine. Fa o fapta buna si ofera acea mancare unui om al strazii sau animalutelor abandonate. Ajuti planeta si primesti puncte bonus pentru karma.

Aceeasi sticla de apa

Cand iesi la sesiune de jogging in parc sau doar te bucuri de o simpla plimbare, evita sa cumperi de fiecare data cate o sticla de apa de la magazinele din jur. Poti in schimb sa iti aduci propria sticla. Nu numai ca economisesti bani dar ajuti si planeta, descurajand productia de plastic.

Implica-te si invata-i si pe ceilalti

De fiecare data cand ai ocazia, incearca sa ii educi pe cei din jur cu privire la un stil de viata zero waste. Invata-ti copiii sa recicleze si sa refoloseasca pentru ca, la randul lor, ei vor duce mai departe mostenirea ta eco friendly.

Related posts

SPOGA+GAFA, inspiratie pentru amenajarea si accesorizarea gradinii

Adina Meyers

Cum alegem sosul în funcție de forma pastelor. Bonus: rețetă pesto verde

Adina Meyers

Cinci spectacole, un spectacol-lectură și o lansare de carte în a cincea zi de Fest(in) pe Bulevard, ediția a V-a

Adina Meyers