LifeStyle

Nu Ma Uita: sase artisti si o colectie inedita, cu puternice accente de neconventional

Ieri, in cadrul unui mic dejun in cerc restrans la 360 HUB, Bucuresti, sase artisti clujeni, care si-au concentrat talentul creativ in jurul marelui geniu Constantin Brancusi, au povestit despre experienta lor de a crea, in premiera, o colectie interdisciplinara inedita, unicat in Romania.

Cei sase artisti: Genoveva Hossu – decorator, Andreea Radu – pictor, Daniela Maier – arhitect, Ioan Sumedre Jr. – ceramist, Lucian Broscatean – fashion designer si Chef Adi Hadean au vorbit despre ce a insemnat acest proiect experimental pentru ei si ce semnificatie poarta obiectele realizate in cadrul colectiei care antreneaza mai multe domenii: design interior, design de produs, design vestimentar, pictura si arta culinara.

Genoveva Hossu, care e si initiatoarea acestui proiect, a dat startul intrunirii, multumind tuturor celor prezenti pentru deschiderea si dragul cu care s-au alaturat acestei initiative. A vorbit despre admiratia pe care i-o poarta lui Brancusi de-a lungul celor 10 ani in care pasiunea pentru frumos i-a purtat pasii spre design interior, despre ideea si scopul experimentului, dar si despre provocarile intalnite pe parcurs:

Inspirandu-ne din Brancusi, ne-am dorit sa-i aducem un tribut, si am incercat, fiecare, sa transpunem in realitate o iubire si-un dialog imaginar intre El, geniul, si muza sa, Madame Pogany.

[…] Nu Ma Uita e un manifest deschis, adus creativitatii pur si simplu, fara nicio presiune din exterior: nici cea a materialului, nici, mai ales, a societatii. E doar despre creativitate si iubire pentru ceea ce facem si pentru ceea ce avem fiecare sadit in sufletul nostru.

[…] Recunosc ca ne-am asumat un exercitiu foarte complex si a fost o adevarata provocare pentru noi sa imbinam domenii atat de diverse, dar, privind acum in jurul meu, inteleg ca a meritat tot efortul.

Chef Adi Hadean, care a incheiat sirul de discursuri ale celorlalti artisti implicati in proiect, a dezvaluit, dupa un scurt suspans, ce surpriza gastronomica de inspiratie brancusiana pregateste pentru lansarea colectiei prototip “Nu Ma Uita” la Romanian Design Week. “Prajitura e inca la cuptor, se coace.”, rade Adi, dar, in dimineata zilei de 16 mai, in cadrul expozitiei centrale de la Hanul Gabroveni, va prezenta o prajitura Pavlova, al carei aspect aminteste de textura pietrei cu care prefera sa lucreze marele sculptor.

In general, toate obiectele colectiei, confectionate din materiale neconventionale, reprezinta viziuni diferite ale autorilor asupra aceluiasi dialog imaginar intre Brancusi si Madame Pogany: de la canapeaua de rumegus, dormitorul Pogany, scaunul-fotoliu pictat manual si corpurile de iluminat, pana la piesele vestimentare de inspiratie sculpturala, farfuriile pe perete si masa de gheata din centrul spatiului “Nu Ma Uita”.

Intreaga expozitie poate fi vizitata in perioada 15-24 mai, intre orele 10:00-19:00, in cadrul 360 HUB. Tot in aceeasi perioada, o colectie prototip va fi expusa la Hanul Gabroveni, in cadrul expozitiei centrale de la Romanian Design Week, unde vor fi prezentate doar o parte dintre obiectele create.

 

 

 

Related posts

EFdeN si-a deschis portile in La Cite du Soleil!

Adina Meyers

S-a lansat o noua colectie CYBEX pentru parintii care iubesc moda, extravaganta si siguranta

Adina Meyers

Care este cel mai bun salon de epilare definitiva din Bucuresti

Adina Meyers