LifeStyle

“NU FI dezordinar” pe GPS-urile

In toamna lui 2009, la initiativa Asociatiei CORB 44 si a agentiei de publicitate Draftfcb, cu sprijinul Ministerului Mediului,  s-a lansat campania sociala “NU FI Dezordinar”. Datorita parteneriatului dintre campania „NU FI Dezordinar” si compania Sheba Distribution SRL, reprezentantul exclusiv in Romania al producatorului american de GPS-uri Garmin, toate locurile unde vor fi instalate pubele in aceasta primavara vor fi semnalizate pe GPS.

Despre Campania «NU FI Dezordinar»

“NU FI dezordinar” este o campanie care isi doreste sa constientizeze populatia cu privire la protejarea mediului, prin strangerea selectiva a gunoaielor din locurile destinate recreerii.

“NU FI dezordinar” este o campanie nationala, care beneficiaza de sprijinul activ al Ministerului Mediului si care doreste sa atraga in proiect, in afara de partenerii din mass media si consiliile locale, si companii nationale si locale interesate de problematica mediului si educarii populatiei.

Campania are doua componente: una tehnica, care consta in amplasarea de pubele in spatiile destinate recreerii din jurul oraselor (lizierele padurilor) si una de comunicare, care urmareste constientizarea si educarea  populatiei.

Obiectivul campaniei este acela de a amplasa un numar de 8400 de pubele in toata tara (cate 200 in fiecare judet) in locatiile traditionale de iesire la iarba verde si informarea cetatenilor despre campanie si despre locurile unde aceste pubele sunt amplasate. Avem 2100 de locuri frumoase in tara, vom pune pubele pentru ca de acum sa fie si curate” a declarat Laura Pascu, project manager al campaniei.

Despre  Sheba Distribution SRL si GARMIN

In afara de distributia de GPS-uri Sheba este coordonatorul Proiectului Romania Digitala (www.romaniadigitala.ro) de realizare a hartii digitale a Romaniei prin contributie publica si privata, care a debutat oficial in 8 decembrie 2003 si a realizat pana acum 4 ediţti ale Atlasului Digital al Romaniei.

Ca realizatori ai Atlasului Digital al Romaniei, comercializat sub denumirea generica de RO.A.D (ROmania Atlasul Digital), Sheba a realizat prima harta digitala din lume care sa includa o harta rutabila la nivel de numar de strada detalii topografice (toponime, curbe de nivel, acoperire cu vegetatie, ape, linii electrice, amprente de cladiri la sol si cai ferate) si un model digital de inaltimi care sa si fie folosit la calculul distantelor corecte îi zonele montane.

«In planurile noastre de viitor exista initiative concrete de sprijinire a turismului responsabil „verde”, atat perpedes, cat si velo. Prezenta noastra in Proiectul Nu Fi Dezordinar este graitoare in acest sens. Vom sprijini in continuare initiative de cunoastere in amanunt a tarii noastre, de prezervare a frumuseţilor ei naturale şi a vestigiilor istorice şi de diseminare a acestor informatii atat pentru calatorii din Romania, cat si pentru cei din afara tarii.

Ma bucura sa fim parteneri ai Proiectului Nu Fi Dezordinar si speram ca mesajul nostru sa constituie un motiv in plus pentru ca tanara generatie si pentru cei tineri la minte sa cunoasca si sa respecte aceasta minunata tara in care ne-am nascut si in care traim: Romania. » a declarat Bogdan Condurateanu, Project Manager, Proiectul Romania Digitala.

Related posts

A inceput vanatoarea celor mai mici case!

Adina Meyers

Sindromul colonului iritabil: simptome si riscuri pe care trebuie sa le cunosti

Adina Meyers

De ce să adaugi o extra-securitate ferestrelor tale?

Adina Meyers