Legislatie Solutii Constructive

Nordul Capitalei, zona cu cele mai mari diferente de pret intre locuintele noi si cele vechi

Interesant de subliniat este faptul ca pretul locuintelor noi este cu mult mai mare fata de cel al proprietatilor vechi, lucru pe care nu il observam atat de evident si in celelalte zone ale orasului.

Preturile spatiilor de locuit din zona de nord au suferit o scadere de peste 10%, incepand cu primavara anului 2012, conform partenerilor IMOPEDIA. Cu toate acestea, pretul este in continuare foarte ridicat pentru aceasta perioada. Conform anunturilor listate pe portalul imobiliar IMOPEDIA.ro, in zona Aviatiei, un apartament cu patru camere construit dupa anul 2000 poate fi achizitionat si cu 425.000 euro. In zona Soselei Nordului, preturile ating praguri mai mari. Spre exemplu, un apartament cu o suprafata generoasa, 210 mp, ajunge la 525.000 euro.

Apartamente vechi vs. apartamente noi

O analiza atenta asupra locuintelor din zona de nord evidentiaza diferente de pret foarte mari intre locuintele noi si cele vechi, lucru pe care nu il observam atat de pronuntat si in celelalte cartiere ale Bucurestiului, unde valoarea unui apartament nou este foarte aproape de cea a unei locuinte vechi. Concret, pentru apartamentele cu patru camere, cele mai mari preturi din zona Aviatiei, inregistrate pe site-ul IMOPEDIA.ro, sunt la aproximativ 183.000 euro, pentru proprietati din blocuri vechi si la circa 483.000 euro, pentru constructiile noi.

Alte exemple care evidentiata diferenta majora intre preturile de achizitionare in functie de varsta constructiei:

· Apartamentele cu trei camere, in zona Baneasa, au un pret de listare de pana la 224.000 euro, pentru constructiile noi si de pana la 179.000 euro, pentru locuintele din blocurile vechi

· Un apartament cu doua camere in bloc nou, situat in zona Soselei Nordului, este scos pe piata cu un pret maxim de 225.000 euro, in timp ce o locuinta veche cu acelasi numar de camere costa 160.000 euro in planul al doilea sau cel mult 200.000 euro in planul intai.

„Zona de Nord a Capitalei, cuprinzand cartierele 1 Mai, Turda, Banu Manta, Herastrau, Dorobanti, Baneasa, Aviatiei, Pipera prezinta o oferta mare de locuinte noi, mai ales pe segmentul apartamentelor cu trei si patru camere. In plus, datele portalului nostru evidentiaza ca, in aceasta perioada, sunt scoase la vanzare, cu precadere, vile construite dupa anul 2000”, declara Razvan Muntean, director general IMOPEDIA.ro.

Sursa: www.imopedia.ro

Related posts

Etape și sfaturi importante pentru montarea pavajului

Adina Meyers

Ordinul Arhitecților din România lansează arhINIȚIATIVE: apel de proiecte și soluții contra Covid-19

Adina Meyers

Câți bani mai sunt disponibili pentru Programul “Prima Casă”

Adina Meyers