Au trecut cativa ani de cand stai in chirie si ti-ai dat seama ca ar trebui sa renunti la a mai plati luna de luna bani pentru acest lucru si ca a venit vremea sa-ti cumperi propria locuinta.

Daca ai ajuns la acest pas, trebuie sa constientizezi faptul ca atunci cand iti alegi locuinta nu e ca si cum ti-ai cumpara un tricou, care daca maine nu-ti mai place il dai deoparte si-ti achizitionezi altul; e foarte probabil ca alegerea apartamentului sa fie pe viata. De aceea, specialistii ne recomanda sa tinem cont de anumite aspecte inainte de achizitia locuintei, pentru a nu regreta ulterior alegerea facuta.

Anul de constructie al imobilului este esential

Un aspect deloc de neglijat este anul de constructie al apartamentului. „Romania este situata intr-o zona activa seismic. Tinand cont de cutremurul major din 1977 este indicat sa te orientezi catre un bloc construit dupa 1977”, recomanda Virgil Giuran, director general al Royal Residence.

De asemenea, la fel de importante in alegerea pe care urmeaza sa o faci sunt arhitectura blocului, calitatea constructiei si a materialelor folosite. „Trebuie sa va uitati si la compartimentarea eficienta a spatiului de locuit, dar si sa va interesati despre materialele de constructie folosite, in principal de rezistenta si durabilitatea acestora, de eficienta termica si energetica a locuitei”, adauga Virgil Giuran.

El atrage atentia asupra calitatii finisajelor. De multe ori, unele asa-zise imbunatatiri ascund defecte importante, cum ar fi faianta prost montata. Si izolatia apartamentului trebuie verificata. „Daca nu este facuta bine vei face sigur igrasie sau condens. Iar in cazul in care apartamentul este situat pe colt, varuiala proaspata poate ascunde un viciu de izolatie”, adauga antreprenorul.

Cartierul – un element ce nu trebuie neglijat

Un alt pas important in alegerea apartamentului mult visat este bineinteles cartierul unde este acesta amplasat. Un cartier cunoscut ca fiind unul curat, aproape de centru si cu multa verdeata sau unul nou, sigur, dezvoltat si recunoscut in oras, fiind bine conectat la zona de centru si la celelalte cartiere ale orasului este cel mai potrivit, fiind dotat cu scoala, gradinita, alte unitati publice de care ai nevoie zi de zi.

O infrastructura rutiera si de transport public bine dezvoltata reprezinta unul dintre cele mai importante criterii in alegerea zonei de amplasare a locuintei. Astfel, este important sa-­ti alegi o locuinta intr­o zona bine conectata, in oras, avand in imediata apropiere o statie de troleibuz, autobuz, metrou.

„Intr-­un oras tot mai agitat, in care stresul a devenit nelipsit din viata noastra, poate ca ar fi bine sa te asiguri ca in apropierea blocului in care locuiesti sa existe un spatiu verde pentru relaxare. Acest factor poate fi determinant daca ai copii”, conchide Virgil Giuran.

Royal Residence a finalizat recent proiectul Bloc C, Str. Tineretului nr. 37 si este gata sa isi primeasca proprietarii. Mai multe detalii despre apartamentele scoase la vanzare poti obtine trimitand un e-mail la contact@royal-residence.ro

Related posts

Avantajele unei case din lemn

Adina Meyers

Renovarea casei cu materiale antiradiatii

Adina Meyers

Ruris vizeaza afaceri de 6,2 milioane EUR, in crestere cu 32% si se pregateste de export

Adina Meyers