Camera din casa pentru copil

Camera din casa, destinata camerei copilului trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Astfel incat sa raspunda nevoilor sale, atat in ​​primele luni de viata, cat si mai tarziu. Acolo va dormi, se va juca, va citi si va petrece o buna parte din timp. Prin urmare, trebuie avute in vederea anumite aspecte despre cum ar trebui sa fie camera copilului.

Camera copilului trebuie sa primeasca lumina naturala, o ventilatie buna si sa fie cat mai linistita. Daca avem posibilitatea de a alege, aceasta trebuie sa aiba dimensiuni ample. Dar nu atat de mare incat sa isi piarda intimitatea. Sa nu fie prea rece sau prea cald. De asemenea, este foarte important sa fie cat mai aproape de camera parintilor.

Lumina naturala

Trebuie sa profitati la maximum de lumina naturala care intra prin ferestre. Astfel incat perdelele sa fie translucide si usoare, in tonuri deschise. Este de preferat sa evitati tuburile fluorescente si lampile cu halogen. In ceea ce priveste instalatia electrica, trebuie sa aveti grija, astfel incat sa nu ramana cabluri la indemana copilului. Acestea sa fie intotdeauna fixate pe perete sau mascate.

In ceea ce priveste podeaua

In ceea ce priveste podeaua, fundamentale sunt siguranta si curatenia. Deoarece, imediat ce copilul incepe sa mearga de-a busilea si apoi sa mearga, copilul va fi in contact permanent cu solul. Mochetele sunt un element decorativ excelent. Pe langa valoarea lor estetica, ofera confort. Sunt o buna izolatie termica si acustica. Versatilitatea pe care o ofera mochetele pentru copii atunci cand decoram, care variaza pur si simplu ca forma sau culoare, ne permite sa facem o schimbare simpla si economica in decorarea oricarui spatiu. Acest lucru este un factor de luat in considerare in camerele bebelusilor, copiilor si tinerilor. Mochetele sau covoarele trebuie sa fie atent curatate, deoarece acumuleaza acarieni. O alegere buna sunt cele usor lavabile. De asemenea, este important sa fie un material puternic si durabil care sa reziste la trafic intens.

Alegerea mobilierului

Atunci cand alegeti mobilier, optati pentru lemn masiv cu finisaje naturale. Evitati aglomeratiile si lemnul lacuit. Camera copilului nu trebuie sa fie aglomerata de mobilier. Limitati-va doar la cel absolut necesar.

In ceea ce priveste textilele, atat lenjeria de pat, perdelele cat si mocheta trebuie sa fie realizate din fibre naturale. Cum ar fi bumbacul, pentru a evita alergiile. Textilele din fibre naturale sunt usor lavabile. Atunci cand vine vorba de copii, acest lucru este absolut esential.

Related posts

Cum sa-ti pictezi ghivecele de flori pentru a-ti transforma gradina

Adina Meyers

Ce drepturi avem atunci când mergem cu mașina în service? Tot ce trebuie să știi!

Adina Meyers

LEGE: Primăriile pot monta camere de supraveghere pe stâlpii de iluminat public

Adina Meyers