Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Merita sa iti indrepti atentia catre un aragaz electric? Afla avantajele aduse si cum il alegi pe cel mai bun

Printre electrocasnicele care sunt nelipsite din bucataria cuiva este aragazul. Indiferent ca vorbim de un model mai nou sau de unul foarte vechi, prezenta acestuia a devenit o adevarata litera de lege in orice locuita. Nici nu este greu sa ne dam seama care sunt motivele, din moment ce avantajele pe care ni le aduce un aragaz sunt de nepretuit atunci cand vine vorba de prepararea mancarii si reincalzirea ei.

Majoritatea aleg sa isi indrepte atentia catre un aragaz clasic, care functioneaza pe gaz, insa dupa cum am spus si pe http://aragazelectric.ro/ in ultima perioada tot mai multe persoane au inceput sa isi indrepte atentia catre modelele electrice. Acestea aduc cateva avantaje in plus, fiind ideale in special in cazul locuintelor aflate in zone care nu beneficiaza de acces facil la gaz ori acesta este foarte scump.

Mentionam ca atunci cand vorbim despre aragazul electric, facem referire in special la modelul care vine dotat nu doar cu un cuptor electric, ci si cu o plita electrica. Dupa cum cel mai probabil ai observat si tu, in comert se gasesc si modele hibride, care combina caracteristici ale modelului electric cu cele ale modelului pe gaz. Rezultatul este unul bun, insa nu putem spune ca ne incanta. Aragazul electric in adevaratul sens al cuvantului este o solutie moderna si foarte eficienta la care sa apelam pentru bucataria noastra, atunci cand ne dorim un aparat electrocasnic care sa ne ajute sa preparam rapid mancarea.

Trebuie sa mentionam ca cele mai multe avantaje sunt oferite de aragazul electric cu plita cu inductie. Aceasta tehnologie ne ajuta sa ne bucuram la maxim de timpul pe care il petrecem in bucatarie gatind. Folosind un model cu plita cu inductie siguranta noastra va fi pusa pe primul loc, riscul de accidentare scazand drastic. Asta si pentru ca singura suprafata care se va incalzi va fi cea care intra in contact direct cu oala, deci nu ne vom arde daca din greseala vom atinge cu mana suprafata aragazului. Timpul necesar prepararii mancarii va scade si el considerabil, iar noi vom avea si o mai mare libertate in ceea ce priveste preparatele pe care le vom gati. De ce? Pentru ca vom putea seta foarte precis temperatura de care avem nevoie, iar aceasta se va pastra constanta.

In cazul unui aragaz electric cu inductie ne vine in minte un singur dezavantaj. Care este acesta? Faptul ca vom avea nevoie de niste oale speciale, care sa fie compatibile cu acesta. Pe scurt, va trebui sa schimbam toate oalele pe care le avem in casa, deci va fi o investitie in plus pe care va trebui sa o iei in considerare.

La ce trebuie sa fii atent in momentul in care te-ai hotarat sa cumperi un aragaz electric? Ei bine… sfaturile de care tu trebuie sa tii cont sunt aceleasi ca in cazul oricarui aragaz. Iti vom vorbi in continuare pe scurt despre ele.

Evident, primul lucru la care te vei uita sunt dimensiunile pe care acesta le are, iar asta pentru ca trebuie sa te asiguri ca vei avea suficient spatiu pentru amplasarea ta. Mana in mana cu dimensiunile merg si arzatoarele, mai exact numarul lor. In cazul majoritatii modelelor de pe piata acestea sunt in numar de patru, insa vei gasi si aragazuri electrice cu cinci arzatoare. Tu o sa alegi in functie de care stii ca sunt nevoile tale (de obicei patru arzatoare sunt suficiente pentru un consumator casnic).

Nu trebuie sa uitam nici de design, mai ales daca avem bucataria amenajata intr-un anume stil. Pana la urma trebuie sa ne asiguram ca noua noastra achizitie se va integra perfect, nu-i asa? Mai luam in considerare si diferitele accesorii care pot veni la pachet, acestea avand rolul de a ne usura si mai mult munca din bucatarie, dar si sa ne ofere functionalitati in plus.

Related posts

Casa cu mușcate: estetică tradițională, confort modern

Adina Meyers

Casa e4 din caramida de la Wienerberger se construieste acum si in Romania

Adina Meyers

Cum putem pastra autentice casele traditionale din Transilvania?

Adina Meyers