Daca v-ati intrebat vreodata cum ar fi viata intr-o scoica, ar trebui sa vizitati casa Nautilus din Mexico City. Impresionanta cladire in forma de cochilie a fost creata de arhitectul Javier Senosiain, de la Arquitectura Organica, in 2007.

Desi bizara, casa este cat se poate de reala, ba chiar a fost construita pentru o familie cu doi copii, ai carei membri se saturasera de locuintele conventionale si si-au dorit o casa care sa se integreze mai bine in natura.

Inspirata din lucrarile arhitectilor Antoni Gaudi si Frank Lloyd Wright, casa-scoica e compusa din suprafete netede, scari in spirala si covoare vegetale care dau senzatia ca te afli realmente intr-un crustaceu!

“Spatiul este fluid, in trei dimensiuni, unde se poate percepe continua dinamica a celei de-a patra dimensiuni. Experienta spatiala genereaza un traseu in care nici peretii, nici podeaua si tavanul nu sunt paralele. Urcand pe scara in spirala ai impresia ca plutesti deasupra vegetatiei”, explica arhitectul, pe arquitecturaorganica.com.

Insa cel mai impresionant este imensul vitraliu de la intrare, care confera intregii constructii o dimensiune magica.

 

 

Articole similare

Planul de amenajare – primul pas către locuința mult visată

Adina Meyers

8 sfaturi pentru a aşeza corect tablourile

Lucia Lazar

Sfaturi utile pentru mansardarea locuintei tale

Adina Meyers