Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Covorul este cel mai folosit accesoriu in casele noastre. Noi te ajutam sa il alegi pe cel potrivit!

Oare exista case in care sa nu gasim nici macar un covor? Greu de crezut. Covorul se numara printre cele mai folosite accesorii dintr-o locuinta, daca nu chiar cel mai folosit. Importanta sa este data nu doar de rolul estetic pe care il are, ci si de cel functional.

Rolul estetic al covorului consta in ajutorul oferit de acesta in conturarea profilului unei camere, in posibilitatea de a completa designul si de a oferi un anumit aer incaperii in care il amplasam. De cealalata parte, rolul functional al acestuia poate fi observat in special in perioada sezonului rece, atunci cand nu vom simti atat de tare frigul precum in cazul podelelor.

Din cate am observat, principalele criterii dupa care se orienteaza majoritatea persoanelor atunci cand vor sa cumpere un covor sunt culoarea si textura, iar in unele cazuri grosimea lor (pentru a tine cat mai cald). Se pierde insa din vedere ca primul lucru la care trebuie sa ne gandim este locul in care acesta va fi amplasat.

De ce conteaza atat de mult camera si mai ales zona in care vom pune covorul? Pentru ca anumite zone din locuinta noastra sunt predispuse la un trafic foarte mare (este cazul sufrageriei si bucatariei). De obicei pentru aceste zone este recomandata alegerea unui covor mai rezistent si de culoare mai inchisa, pentru ca este predispus la murdarire.  In cazul bucatariei sau a zonei in care se ia masa covorul va trebui de asemenea sa fie unul cu fire scurte, pentru ca este mai usor de curatat (acest lucru este valabil si in cazul in care avem animale de companie).

Acum ca ai analizat bine fiecare camera in parte si te-ai hotarat asupra materialului din care sa fie facut covorul, poti sa iti indrepti atentia si catre celelalte caracteristici, si anume culoarea, modelul si textura.

In cazul culorii, e bine sa asiguri un echilibru cromatic. Asadar, daca ai amenajat deja camera si covorul este singurul element care mai lipseste o sa alegi culoarea in functie de cromatica deja prezenta. Culoarea o vei alege si in functie de cat de mica sau mare este camera (asta pentru ca, de exemplu, in cazul unei incaperi mici este de preferat un covor intr-o culoare cat mai deschisa, pentru ca ajuta in crearea impresiei de spatiu). Trebuie tinut cont inclusiv de contrastul dintre podea si covor, pentru a nu exista un deranj vizual.

 

Related posts

Casă contemporană cu design prietenos

Adina Meyers

3 Solutii practice prin care iti poti incalzi eficient locuinta in sezonul rece

Adina Meyers

Expo Casa Mea, târgul casei tale – interviuri cu expozanţii

Adina Meyers