LifeStyle

De ce ai cumpara un aspirator de mana si cum il alegi pe cel mai bun?

Atunci cand vine vorba de aspiratoare, avem de ales dintre o gramata de modele si categorii, unele mai interesante decat altele. Fiecare dintre ele au fost create cu un anumit scop in minte, iar fiecare dintre ele aduc anumite avantaje si dezavantaje, pe care e bine sa le cunoastem chiar de la inceput daca vrem sa stim exact ce sa alegem astfel incat sa ne folosim la maxim de pe urma sa.

Majoritatea dintre noi aleg un aspirator clasic, iar motivul este unul cat se poate de clar: are cel mai accesibil pret dintre toate si este bun pentru majoritatea situatiilor atunci cand ne referim la obtinerea si mentinerea curateniei intr-o locuinta. Dar pe langa modelele clasice, pe piata gasim si aspiratoarele stick, aspiratoarele cu spalare, cu filtrare prin apa, aspiratoare robot si aspiratoare de mana. Mai avem la dispozitie si maturile electrice, care se apropie destul de mult ca functii de toate cele mentionate anterior (trebuie scos insa in evidenta faptul ca acestea vin mai mult in completarea aspiratoarelor).

In articolul de azi noi ne vom indrepta atentia catre aspiratorul de mana. Desi foarte mic, se poate dovedi destul de puternic in anumite situatii, fiind util mai ales atunci cand vorbim de retusuri. Care sunt motivele pentru care tu ti-ai indrepta atentia catre un astfel de aspirator? Ei bine… dupa cum am mentionat pe http://aspiratordemana.ro/, el poate fi folosit, de exemplu, pentru a aduna rapid firimiturile care pot ajunge pe jos, ori chiar cele de pe masa, imediat dupa ce am mancat. La fel de bine mai putem sa il utilizam pentru a aspira in zonele greu accesibile pentru un model clasic, datorita dimensiunilor sale.

Un alt motiv pentru care cel mai probabil vei vrea sa cumperi un aspirator de mana este pentru a face curat in masina. Multe modele de pe piata sunt unele care vin cu acumulatori, deci vor putea fi folosite fara probleme pentru a aspira rapid mizeria de pe tapiterie, de sub scaune ori alte zone din masina. Iti va fi mult mai usor sa mentii in acest fel curatenia, cu ajutorul unui astfel de aspirator – daca ai nevoie de mai multa putere, precum si de o autonomie mai ridicata, atunci afla ca exista si modele care pot fi conectate direct la priza masinii. In acest fel nu o sa mai fii limitat de durata de viata a bateriei.

Nevoile fiecaruia dintre noi difera, asadar daca un anumit model de aspirator de mana este potrivit pentru un prieten de-al tau nu reprezinta nici o garantie a faptului ca acest lucru se va aplica si in ceea ce te priveste. Pentru a stii daca un model anume este ceea ce tu ai nevoie va trebui sa te uiti la caracteristicile sale, ele spunand destul de multe despre situatiile in care ne vom putea folosi de el, precum si legat de performantele de care este capabil.

Dupa cum spuneam mai sus, majoritatea aspiratoarelor de mana sunt unele dotate cu acumulator. Asta inseamna ca primul lucru la care e bine sa ne uitam este autonomia pe care o pot oferi acestea. Ea variaza destul de mult de la modelele foarte ieftine si pana la cele scumpe, insa media este undeva in jurul a 15-20 de minute. Daca ai in planuri sa folosesti des si pe perioade lungi de timp aspiratorul pe acumulator, atunci este evident ca o sa alegi un model cu o durata de viata cat mai mare a bateriei.

Pe langa autonomie o sa te mai uiti la puterea de aspirare pe care o are modelul pe care tu ai pus ochii. Atentie mare aici, deoarece este posibil sa confuzi puterea aspiratorului de mana cu cea a puterii de aspirare, care sunt total diferite. Nu trebuie sa uitam nici de tipul de aspirare, aici existand doua categorii mari, si anume aspirare uscata si aspirare umeda.

Related posts

În ce combinații e recomandat să mâncăm mielul de Paște

Adina Meyers

Saptamana Artelor Spectacolului Muzical

Adina Meyers

VIDEO. Primul castigator al concursului Casa Mea si Famous Roses

Adina Meyers