Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Materialele textile in designul interior

Targul si expozitia Heimtextil de la Frankfurt, cea mai importanta manifestare mondiala in domeniul materialelor textile, a demonstrat cu prisosinta acest fapt si, in plus, a permis relevarea ultimelor tendinte din 2009.

Naturalul si eleganta, ecologia si designul sunt directii care se regasesc in majoritatea aranjamentelor actuale. In acest sens, luxul ecologic se impune ca tendinta principala a momentului. Bumbacul, lana, inul si matasea sunt cele mai apreciate si folosite materiale naturale. Asta nu inseamna ca materialele combinate, cu sau din poliester, vascoza sau acril, sunt istorie. Deosebit de importante sunt si alte criterii: senzatia la atingere (placuta, moale, confortabila), modelele/imprimeurile folosite (extrem de variate si inspirate), culorile.

In ceea ce priveste cromatica, se poarta practic toata gama: de la tonuri senzuale, cu transparente plutitoare, pana la tonuri neutre (pentru organza), de la cele sofisticate, pana la cele vibrante si pastelate. In cazul draperiilor, eleganta este data de materialele grele, precum cele naturale si taftaua, cu modele aplicate, deseori sofisticate si in culori tari, dar si de accesorii cum sunt cele de pasmanterie si ornamentele pentru galerii. La capitolul fete de masa, asternuturi, cuverturi de pat si perdele, materialele sunt mai soft, mai putin incarcate, deseori satinate, aflate sub semnul romantismului. Daca pentru pat predomina tesaturile din bumbac, pentru perdele, voalul a castigat mult teren in defavoarea organzei.

Articole similare

Mobilier de baie cu tabla pentru mesaje

Elena Virlan

10 bucatarii fermecatoare in stil country

Elena Virlan

Fuziune de stiluri – rustic si modern – intr-un apartament cu 3 camere

Catalina Coca

Lasă un comentariu