LifeStyle

Iahturi pentru o vacanta de lux

Pe o piata in care se simtea nevoia de produse si servicii adresate laturii high class a societatii, ambarcatiunile de lux castiga teren in topul preferintelor acesteia.

Compania romaneasca de ambarcatiuni Franco’s Marina, fondata in anul 2004, s-a nascut din pasiunea comuna pentru navigatie a actionarilor sai. Compania a selectionat un grup de producatori de ambarcatiuni cu o bogata experienta in domeniu si foarte cunoscuti pe plan international, pe care ii reprezinta in Romania. Grupul Ferretti, lider mondial in materie de design, constructie si vanzare de iahturi de lux cu motor, are in portofoliu noua dintre cele mai exclusiviste si prestigioase branduri din lumea nautica: Ferretti Yachts, Pershing, Riva, Itama, Bertram, Apreamare, Mochi Craft, CRN si Custom Line.

La crearea unui iaht, proiectantii sai depasesc conceptul de design propriu-zis, in scopul cautarii si mentinerii unei balante perfecte, in care latura practica este completata de calitatea materialelor, de luminozitate si de alte valori estetice.

In ceea ce priveste materialele de constructie, aceste iahturi de lux sunt realizate din fibra de sticla multiaxiala si au lungimi incepand de la 10 m (modelele Riva) si pana la 38 m (modelele Pershing, Riva si Custom Line).

Sunt iahturi cu trei pana la sapte cabine, la care se adauga un numar adecvat de bai (intre doua si sapte bai). Interioarele sunt realizate din otel, si au finisaje din lemn de stejar, tec si marmura.

De asemenea, iahturile pot fi accesorizate cu echipamente high tech pentru o navigatie sigura, dar si cu o mare varietate de gadgeturi care asigura maximum de confort la bord: antena GPS, antena VHF, antena radar „Raymarine” Radome 24 mg, autopilot „Raymarine” ST 6001, echer de navigatie/radar „Raymarine” C 120, radio VHF SIMRAD RS87, sistem audiovideo etc. O problema frecvent intalnita la potentialii cumparatori este cea a intretinerii ambarcatiunii: cine se ocupa de intretinerea ei, de alimentarea cu combustibil, inlocuirea unor piese defectate, care este locul ideal de iernare si altele. Pentru acestea, Franco’s Marina pune la dispozitia clientilor posesori de iahturi un serviciu de management al iahturilor.

Clientii au posibilitatea de a vizualiza iahturile in cataloagele proprii brandurilor, dar si de a le admira in cadrul saloanelor nautice nationale si internationale: Romanian Boat Show (Bucuresti), Genova, Monaco, Dusseldorf etc. Referitor la intervalul de timp de la plasarea comenzii si pana la sosire, acesta variaza de la minim trei luni si pana la doi ani, in functie de gradul de personalizare dorit de armator si de disponibilitatea stocului producatorului.

Related posts

Firmele de curatenie, un moft sau o necesitate?

Adina Meyers

Pereti pictati pentru un decor original

Adina Meyers

ARCA va lansa satelitul bulgaresc CubeMessenger

Adina Meyers