Ești gata să te ocupi de montarea plăcilor de pardoseală? Vei avea nevoie de materialele și instrumentele potrivite pentru a obține o montare sigură. Integritatea pardoselii este unul dintre factorii de luat în considerare la selectarea materialelor, la fel ca și volumul de trafic pietonal pe care îl va primi zona cu gresie. Materialele de care ai nevoie depind și de intenția ta de a instala faianța într-o zonă umedă, cum ar fi o baie, sau o zonă uscată, cum ar fi un living. Alegerea materialelor potrivite nu numai că va face ca instalarea să se desfășoare fără probleme, dar va păstra și faianța într-o stare perfectă pentru anii următori.

Iată care sunt materialele care îți vor facilita procesul de montare al gresiei și faianței

Materialul de plăci selectat. Ai opțiuni aparent nesfârșite când vine vorba de gresie, inclusiv diferite materiale, culori, modele, forme și dimensiuni. Stilul camerei tale și aspectul pe care îl urmărești cu renovarea te ajută să te decizi ce gresie să alegi. Nu numai că plăcile vin în diferite culori și modele, dar au și diferite cote de duritate. Plăcile ceramice primesc o evaluare bazată pe o scară de duritate, care se împarte în grupuri. Plăcile din grupa 0 nu sunt potrivite pentru utilizarea pe podea, în timp ce plăcile din grupa 1 vor rezista la trafic pietonal ușor. Plăcile din grupa 5 rezistă chiar și în zonele cu trafic pietonal intens. Alege o placă care poate face față cantității de trafic pietonal pe care o primește zona.

Instrumente pentru placare. Instalarea plăcilor de pardoseală necesită atât instrumente comune, cât și instrumente specifice plăcilor. Ai nevoie de câteva instrumente ușor accesibile, cum ar fi o bandă de măsură, o linie de cretă și un nivel. Uneltele specifice plăcilor includ o mistrie cu crestături, un flotor de chit de cauciuc și clește pentru chit. Poartă ochelari de protecție atunci când utilizezi o mașină pentru tăiat gresia. S-ar putea să descoperi că o pungă de chit este utilă pentru a introduce chitul în locuri incomode. Vei avea nevoie de un fel de tăietor de faianță, iar pentru asta poți să descoperi oferta pentru mașini de tăiat gresia și faianțade la Sculeaz.ro. Un tăietor portabil de plăci funcționează cu majoritatea plăcilor ceramice, dar poate fi necesar să utilizezi un ferăstrău umed, dacă lucrezi cu plăci de marmură sau granit. Adună toate consumabilele necesare înainte de a începe procesul de instalare a plăcilor, astfel încât să nu fi nevoit să faci o călătorie neașteptată la magazin.

Material adeziv. Adezivul este necesar pentru a menține plăcile fixate pe podea. Adezivul subțire, numit și mortar de ciment, este o combinație de ciment și nisip. Adezivul cu fixare subțire este disponibil sub formă uscată sau modificat cu latex. Datorită proprietăților sale hidrofuge, adezivul modificat cu latex este ideal în zonele cu expunere la apă, cum ar fi podelele băii. Deși există câteva produse adezive subțiri la îndemână, majoritatea necesită adăugarea de apă înainte de utilizare.

Astfel, montarea plăcilor de faianță sau gresie în casa ta ar trebui să fie un proces cât se poate de simplu. Înainte de a începe treaba, tot ce trebuie să faci este să te asiguri că dispui de materialele necesare unei montări corecte, care va asigura durabilitatea în timp. În plus, poți verifica aici care sunt culorile anului dacă îți dorești să realizezi un design în tendințe!

Sursa foto: shutterstock.com

Related posts

Ultimul apel pentru înscrieri la competiția internațională LafargeHolcim Awards, cu premii totale în valoare de două milioane de dolari. Cea mai importantă competiție de design sustenabil din lume

Adina Meyers

Echilibrul perfect intre prea cald si prea rece

Adina Meyers

Caramida clincher, ideala pentru fatade

Adina Meyers