Solutii Constructive

Living luminos la mansarda

Solutia de amenajare a livingului la mansarda, cu iesire direct in gradina, a fost asadar una fireasca. Dupa exact un an de zile de la inceputul santierului, au reusit sa se mute intr-o locuinta tinereasca, invadata de lumina naturala, avand livingul situat la mansarda.

Mansarda are o suprafata de aproximativ 65 mp iar suprafata vitrata totala reprezinta 26 % din total, fiind de aprox 17 mp. Desi vitrajele verticale din bucatarie si living sunt suficient de mari, cu toate acestea nu pot asigura o iluminare suficienta in interior.

Solutia aleasa a fost instalarea in living a sase ferestre de mansarda VELUX intr-o combinatie spectaculasa care asigura atat simetria vizuala cat si iluminarea naturala.

Proprietarii fiind foarte tineri, au indraznit o abordare mai nonconformista a livingului.

“Am ales cele mai mari ferestre care au incaput intre capriori fara a afecta structura. Am ignorat toate sfaturile de a inchide micul spatiu de sub acoperis prin care am fi avut „pierderi de caldura””. Acoperisul a fost izolat cu vata minerala avand o grosime 25 cm iar peretii verticali cu poliestiren de 10 cm grosime.  A rezultat o mansarda bine izolata, inalta de peste 4 m si cu mare parte din structura de lemn la vedere. “Dupa primul an de locuit in noua casa ne-am dat seama cat de norocosi am fost procedand asa. Nu numai ca vedem prin ferestrele VELUX stelele, luna, norii, dar vedem chiar si franturi din copacii de pe deal cand infloresc sau cand le cad frunzele.

Ferestrele au o expunere spre S- S-V,  iar iarna, oricat de putin ar straluci soarele, este suficient sa incalzeasca mansarda pe timpul zilei si sa creeze o atmosfera placuta. In timpul zilelor calduroase de primavara si toamna este de ajuns sa deschidem ferestrele si camera se ventileaza. Iar in zilele caniculare de vara totul se rezolva cu ajutorul parasolarelor montate pe exteriorul ferestrelor, care asigura umbrirea mult dorita.”

Intreaga familie este extrem de multumita de noua casa care le-a schimbat viata. Fetita se poate bucura de soare jucandu-se in living, iar plantele sotiei se dezvolta in voie, alcatuind o mini-jungla. Cu totii se simt mai aproape de natura, mai plini de energie si vitalitate, abia asteptand sa ajunga acasa.

Related posts

Intentionati sa va construiti o casa noua? Iata o tipologie a caselor moderne din care va puteti inspira

Adina Meyers

O casă cu vedere montană

Adina Meyers

Alegerea invelitorii potrivite pentru acoperis

Adina Meyers