Amenajari Exterioare Gradinarit

Martie, luna in care gradina este readusa la viata

Zapada s-a topit si a inceput sad ea firul ierbii asa ca este timpul sa va asigurati ca plantele vostre preferate se vor dezvolta in cele mai bune conditii.

Readucerea gradinii la viata incepe cu o curatenie generala după care evaluate “pagubele” facute de iarna si mergeti la magazinele specializate pentru a va face stocul de seminte si rasaduri. Modul in care pregatiti solul va contribui decisiv in dezvoltarea tuturor florilor, copacilor, plantelor si arbustilor din gradina dumneavostra intrucat multe au nevoie de conditii speciale. De asemenea, inceputul primaverii este momentul in care trebuie sa va interesati care sunt ingrasamintele recomandate pentru tipul de sol din gradina dumneavoastra.

In ceea ce priveste ordinea in care este recomandat sa va ocupati de plante, arbustii si pomii au prioritate. Acestora trebuie sa le tăiaţi ramurile si extremitatile uscate. Pentru aceasta operatiune aveti nevoie fie de sprijinul unui specialist, fie de niste unele pe masura si de un ghid practic. In acest caz sunt recomandatate foarfecele cu manere ergonomice din poliamida armata cu fibra de sticla, foarfecii cu garda de protectie sau foarfeci cu parghie de forta, acestia urmand sa fie alesi, cu grija, in functie de operatiunea pe care doriti sa o executati.

Abia dupa ce ati “marcat” si aceasta operatiune va puteti indrepta atentia spre plantarea florilor si a rasadurilor, dupa care urmeaza intretinerea gradinii.

Articole similare

De ce este important covorul pentru baie si cum alegi unul potrivit

Adina Meyers

Vrei mai multe spatii verzi in oras? Afla cum poti beneficia de un acoperis verde pe terasa cladirii tale

Adina Meyers

Cele mai inspirate idei pentru amenajarea grădinii

Adina Meyers