Amenajari Exterioare Gradinarit

Martie, luna in care gradina este readusa la viata

Zapada s-a topit si a inceput sad ea firul ierbii asa ca este timpul sa va asigurati ca plantele vostre preferate se vor dezvolta in cele mai bune conditii.

Readucerea gradinii la viata incepe cu o curatenie generala după care evaluate “pagubele” facute de iarna si mergeti la magazinele specializate pentru a va face stocul de seminte si rasaduri. Modul in care pregatiti solul va contribui decisiv in dezvoltarea tuturor florilor, copacilor, plantelor si arbustilor din gradina dumneavostra intrucat multe au nevoie de conditii speciale. De asemenea, inceputul primaverii este momentul in care trebuie sa va interesati care sunt ingrasamintele recomandate pentru tipul de sol din gradina dumneavoastra.

In ceea ce priveste ordinea in care este recomandat sa va ocupati de plante, arbustii si pomii au prioritate. Acestora trebuie sa le tăiaţi ramurile si extremitatile uscate. Pentru aceasta operatiune aveti nevoie fie de sprijinul unui specialist, fie de niste unele pe masura si de un ghid practic. In acest caz sunt recomandatate foarfecele cu manere ergonomice din poliamida armata cu fibra de sticla, foarfecii cu garda de protectie sau foarfeci cu parghie de forta, acestia urmand sa fie alesi, cu grija, in functie de operatiunea pe care doriti sa o executati.

Abia dupa ce ati “marcat” si aceasta operatiune va puteti indrepta atentia spre plantarea florilor si a rasadurilor, dupa care urmeaza intretinerea gradinii.

Articole similare

Ce trebuie sa stii despre amenajarea unui living in aer liber

Adina Meyers

Si o camera de camin poate fi aranjata cu stil

Adina Meyers

Cum obții bronzul perfect chiar la tine acasă? Află AICI toate trucurile!

Adina Meyers