LifeStyle

Luna martie aduce iubitorilor de balet doua debuturi importante pe scena ONB!

Joi, 3 martie, Kokoro Umemoto, solista a Companiei de Balet a ONB, va interpreta pentru prima oara rolul titular din baletul „Giselle” (pe muzica lui Adolphe Adam), dupa succesele repurtate pe scena ONB la inceputul acestui an cand a debutat in rolul Clarei din „Spargatorul de nuci” (in coregrafia Alexei Mezincescu) si in cel al Ingerului Intunecat din “Serenada” (in coregrafia lui George Balanchine).

Partenerul lui Kokoro Umemoto va fi prim-solistul Valentin Stoica. Povestea fetei simple care se indragosteste de un print fara a-i cunoaste adevarata identitate va prinde viata gratie unei distributii din care vor face parte balerinii ONB: Virgil Ciocoiu, Laura Blica-Toader, Andra Ionete, Bogdan Canila, Mihaela Soare, Gabriela Popovici, Catalin Caracas, Antonel Oprescu, Beatrice Serbanescu, Rodica Fiastru. Spectacolul se va desfasura sub bagheta dirijorului Ciprian Teodorascu.

 Kokoro Umemoto se bucura deja de o cariera stralucita in strainatate, ea colaborand de-a lungul timpului cu Baletul Operei de Stat din Praga, cu Atlantic Ballet Theatre of Canada si cu Baletul din Tokyo. Este absolventa a prestigioasei Scoli Regale de Balet din Londra, urmand insa anterior o parte dintre studii la Academia „Vaganova” din Sankt Petersburg si la Scoala Nationala de Balet din Shanghai.

Kokoro Umemoto este laureata a mai multor premii internationale precum AICD International Ballet Award (2003), Medalia de Argint la All Japan Ballet Competition Tokyo (2004) si Medalia de Bronz la aceeasi competitie (2005), Premiul I la Concursul de Balet de la Nara si Premiul I la All Japan Ballet Competition din Nagoya (2006).

Joi, 10 martie, Valentin Stoica, prim-solist al Companiei de Balet a ONB, va debuta in rolul principal masculin – Solor – din baletul “Baiadera” (Ludwig Minkus).
Desi inca foarte tanar, Valentin Stoica a acumulat un repertoriu vast, pornind de la rolurile principale ale unor titluri consacrate din repertoriul baletului clasic (Siegfried din „Lacul Lebedelor” si Spargatorul de nuci din baletul omonim de P.I. Ceaikovski, Albert din „Giselle” de A. Adam, Ali din „Corsarul” de L. Minkus, Printul din ”Alba ca Zapada si cei sapte pitici” de C. Trailescu s.a.) pana la partituri coregrafice de dans modern din spectacole ca „Fuga. Marea Fuga”  sau Acarul din „Anna Karenina” (coregrafia: Ioan Tugearu), Blind Tango din „Tango. Radio and Juliet” (coregrafia: Edward Clug) sau creatii apartinand coregrafei Andreea Tanasescu.

Povestea preotesei de la un templu indian care se indragosteste de razboinicul Solor, dar moare otravita de rivala sa, va prinde din nou viata in interpretarea balerinilor ONB. Alaturi de Valentin Stoica vor dansa Bianca Fota, Liliana Nica, Tiberiu Almosnino, Takashi Okita, Mihai Mezei, Bianca Stoicheciu, Mihaela Soare, Kokoro Umemoto, Cristina Dijmaru, Virgil Ciocoiu, Raul Oprea, Gabriela Popovici, Cleopatra Andarache, Andra Ionete, Madalina Stoica, Diana Tudor, Madalina Slateanu, Bogdan Canila, Antonel Oprescu, Catalin Caracas, Beatrice Serbanescu. Conducerea muzicala ii va apartine dirijorului Tiberiu Soare.

Related posts

Get Status, o noua aplicatie de socializare

Adina Meyers

Eficacitate antirid in sinergie durabila cu fiziologia pielii!

Adina Meyers

Cum să alegi un brad artificial de Crăciun? 

Adina Meyers