LifeStyle

Artmark pregateste o noua surpriza

Casa Artmark propune pasionatilor de arta, in luna februarie, trei zile cu patru licitatii tematice care aduc in atentie opere de exceptie, realizate de maestrii picturii romanesti, din secolul al XIX-lea, pana in prezent, precum si martisoare valoroase, piese de arta decorativa de epoca si bijuterii. In plus, sunt scoase la vanzare obiecte personale iconice ale marilor actori romani si o colectie remarcabila de afise de filme romanesti, in prima licitatie de dedicata starurilor cinematografiei romanesti, Cinema Memorabilia.

Prin intermediul acestui program, clientii Artmark beneficiaza de sase luni de protectie a operelor achizitionate impotriva riscurilor de pierdere sau distrugere. Asigurarea acopera riscurile de transport, precum si cele specifice pentru resedinta proprietarului.

In acest context de confort investitional, Artmark pregateste pentru luna februarie un maraton de licitatii tematice, unele dintre ele, in premiera nationala. Seria debuteaza cu licitatiile de Martisor, care vor avea loc in zilele de 21 si 22 februarie, la World Trade Center – Hotel Pullman. Licitatia de marti, 21 februarie, este dedicata picturii si sculpturii si vine cu o selectie de 172 de opere de dimensiuni mici, realizate de cei mai cunoscuti artisti romani ai tuturor perioadelor. Printre cele mai pretioase opere, se remarca doua picturi semnate de maestrul Grigorescu: „Flori de mar” (ulei pe lemn, 23,5 x 14 cm, est. € 30.000 – 50.000) si „Casa la Campina” (ulei pe panza, 14,5 x 23,5 cm, est. € 15.000 – 25.000).

Licitatia de Martisor I – Pictura si sculptura mai ofera si alte opere de exceptie semnate de: Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrascu, Samuel Mützner, Jean Steriadi, Octav Bancila, Iosif Iser, dar si lucrari realizate de Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Horia Bernea, Stefan Caltia, Vasile Grigore sau Constantin Piliuta.

Cea de-a doua licitatie, Martisor II – Martisoare de Epoca, Bijuterie si Arta Decorativa, de miercuri, 22 februarie, prezinta o selectie rafinata de podoabe si decoratiuni, realizate din materiale pretioase, de catre ateliere de arta decorativa faimoase in Europa.

Obiectele oferite in cea de-a doua zi de licitatie de la Hotel Pullman, in pregatirea sarbatorii de Martisor, au preturi foarte accesibile, aproape jumatate dintre cele 161 de loturi pornind de la preturi aflate sub 100 €.

Printre cele mai rare piese oferite in aceasta licitatie se remarca Tabachera Fabergé din argint si aur, purtand Monograma Princiara Trubetkoi-Calinescu (180 gr, 2x 6 x 9,5 cm, est. € 3.000 – 6.000), realizata in celebrul atelier de orfevrarie artistica, furnizor al Casei imperiale ruse.

In cea de-a treia zi de licitatii, care se va desfasura pe data de 23 februarie, la Hotel Athénée Palace Hilton, sunt aduse in atentia colectionarilor obiecte personale sau care pastreaza memoria celor mai cunoscuti si iubiti actori romani, fotografii reprezentandu-i pe acestia si piese de recuzita care au aparut in filme si piese de teatru de mare succes. Aceste obiecte inedite sunt scoase la vanzare in prima parte a serii, in cadrul Licitatiei de Cinema Memorabilia.

Cea de-a doua parte a serii este dedicata Licitatiei de Postmodernism si Contemporana. Ajunsa la cea de-a treia editie, licitatia propune colectionarilor o selectie de 62 de lucrari de arta stimulative, semnate de unii dintre clasicii artei romanesti contemporane si postbelice: Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Constantin Piliuta sau de reprezentanti de frunte ai generatiilor ’60 – ’70 – Paul Neagu, Horia Bernea, Stefan Caltia, Sorin Ilfoveanu, Viorel Marginean – precum si opere realizate de personalitati marcante ale scenei artistice actuale, precum Dan Perjovschi sau Teodor Graur.

Related posts

Philips lanseaza trei noi monitoare HD elegante

Adina Meyers

Legaturi. Obiecte in relatie si context

Adina Meyers

Cum îți testezi partenerul înainte de marele eveniment – nunta

Adina Meyers