LifeStyle

Cum să îngrijești corect pielea sensibilă, predispusă la roșeață 

Atunci când ai pielea sensibilă, alegerea rutinei de îngrijire devine o adevărată provocare. Expunerea la potențiali factori iritanți, precum radiațiile UV, factorii de mediu sau chiar și produsele cosmetice nepotrivite pot provoca reacții ale pielii și un disconfort pronunțat. De aceea, trebuie să știi ce fel de îngrijire ar trebui să abordezi.

Cum se manifestă pielea sensibilă?

În momentul în care acest tip de piele intră în contact cu diferiți factori, aceasta prezintă o serie de reacții. Deseori, reacția principală este roșeața, care poate fi însoțită și de iritații, mâncărimi, senzația de strângere și exfoliere. Pentru a limita aceste manifestări și disconfortul pe care îl cauzează, se recomandă folosirea unor produse dedicate.

Sfaturi de îngrijire pentru pielea sensibilă

Descoperă câteva dintre regulile de care ar trebui să ții cont pentru a-ți îngriji corespunzător pielea sensibilă.

  • Folosește produse fără ingrediente iritante

Primul lucru pe care va trebui să îl faci înainte de a te decide ce produse ar trebui să folosești este să verifici lista de ingrediente. Acestea ar trebui să nu conțină compuși cu potențial iritant, precum alcool, parfum sau coloranți și ar trebui să aibă efect calmant, care să poată ameliora roșeața.

Rutina zilnică va consta în utilizarea următoarelor produse: o apă micelară cu formulă delicată de curățare, o apă termală cu efect de calmare și o cremă pentru piele sensibilă care să hidrateze și să hrănească tenul, să reducă inflamația și să atenueze roșeața.

Multe persoane pot fi tentate să opteze pentru produse cu formule organice din dorința de a-și proteja pielea de roșeață și reacții adverse. Însă, astfel de ingrediente nu sunt automat mai bune pentru pielea sensibilă. De fapt, există mulți compuși organici care pot fi iritanți, așa că ar trebui să verifici aceste cosmetice la fel de atent.

  • Protejează-ți pielea de radiațiile ultraviolete

Un factor major care duce la iritarea pielii sensibile și la apariția roșeții este expunerea la soare. Radiațiile UV sunt mult mai periculoase pentru pielea sensibilă, acestea cauzând rapid reacții sub forma roșeții, a iritațiilor, a erupțiilor și, în cel mai rău caz, a arsurilor solare.

Așadar, este absolut esențial să aplici mereu produse de protecție solară atunci când te expui la soare. Regula este valabilă pe toată perioada anului, chiar și când este frig sau înnorat, deoarece radiațiile sunt prezente permanent în atmosferă, chiar dacă uneori la o intensitate mai scăzută. Alege doar produse cu formulă pentru piele sensibilă, pentru a nu irita și mai tare tenul.

  • Limitează ceilalți factori iritanți

Într-adevăr, unii dintre factorii care provoacă iritația și roșeața pielii sensibile sunt mai greu de controlat (poluarea, vremea rea etc). În aceste situații, poți ameliora problema într-o oarecare măsură prin îngrijirea pielii cu produse protectoare, hrănitoare și calmante. 

Însă, există și factori pe care îi poți controla. Expunerea la temperaturi foarte ridicate în timpul dușurilor cauzează uscarea și iritarea pielii. Așadar, ar trebui să te speli cu apă călduță, nu fierbinte și nici foarte rece. Și starea ta interioară poate avea un impact asupra aspectului pielii. Este recomandat să urmezi o dietă echilibrată și să apelezi la măsuri de gestionare a stresului.

Atunci când ai pielea sensibilă, predispusă la roșeață, ai un risc mai crescut de a dezvolta reacții adverse chiar și la factori ce pot părea inofensivi. Printr-o îngrijire adaptată și protectoare, poți contribui la limitarea apariției acestor reacții și la păstrarea unui aspect cât mai uniform și catifelat.

Imaginea poate fi descărcată de aici.

Related posts

Misiune indeplinita pentru 250 de voluntari

Adina Meyers

Bebelusul tau are piele uscata sau un membru al familiei are dermatita atopica?

Adina Meyers

Ce trebuie să știți despre piscinele gonflabile?

Adina Meyers