Atunci cand suntem in cautarea unei noi case tindem sa cadem prada emotiilor si sa nu mai gandim foarte limpede, ceea ce inseamna ca sunt sanse destul de mari sa luam decizii pripite. Putem insa evita acest lucru daca stim care sunt cele cateva lucruri importante de care e bine sa tinem cont. Despre ele vom discuta mai multe in randurile urmatoare.

O noua casa este o investitie destul de mare, deci trebuie sa te asiguri ca ea este facuta cu cap. Trebuie insa sa stii sa „vanezi” eventualele probleme care pot exista. Totusi, daca o sa gasesti o problema nu inseamna neaparat ca nu vei cumpara casa respectiva, insa acest lucru te va ajuta sa pui mult mai usor in balanta avantajele si dezavantajele.

Una dintre cele mai importante aspecte ale unei case este acoperisul acesteia. Asadar, primele lucruri pe care tu trebuie sa le iei in considerare sunt varsta si conditia acestuia. Poti verifica vizual acoperisul plimbandu-te in jurul casei si incercand sa observi daca sunt sau nu zone care vor necesita reparatii. Poti chiar cere sa ti se prezinte mansarda (daca aceasta exista) pentru a putea sa verifici mai de aproape acoperisul.

Urmatorul lucru de pe lista ta pe care trebuie sa il verifici este eficienta energetica a casei pe care tu ai pus ochii. Pentru a ne bucura de costuri cat mai mici de intretinere trebuie sa ne asiguram ca eficienta energetica este una cat mai ridicata. Pe langa asta, verifica daca sunt prezente aparate de aer conditionat si un sistem de incalzire care sa nu necesite reparatii (sau macar costurile reparatiilor sa nu fie unele foarte mari).

Sa nu uitam nici de instalatiile din casa. Aici ne referim atat la instalatia electrica, cat si la instalatia sanitara (care este de fapt un ansamblu format din instalatia de apa rece, instalatia de apa calda si instalatia de canalizare). Asigura-te ca totul este functional si in conditii cat mai bune, pentru ca vorbim totusi de niste costuri destul de mari ale reparatiilor, plus batai de cap.

 

Related posts

20 de motive noi pentru a redecora

Adina Meyers

O locuinta cu trei aripi, in coasta unui arbore

Adina Meyers

Cum să agățați corect imagini pe pereții dumneavoastră. Cele mai interesante piese de colecție care îți pot lua ochii

Adina Meyers