Amenajari Exterioare

Amenajări grădini – Află cele 5 motive pentru care specialiștii recomandă piatra

Este un lucru deja știut că piatra decorativă a câștigat o foarte mare popularitate atât în amenajările interioare, cât și în cele exterioare. Designerii adoptă cu succes acest material în proiectele lor decorative. Este de înțeles, dat fiind avantajele pe care piatra naturală le oferă: diversitatea culorilor, a texturilor, durabilitatea, instalarea ușoară, aspectul original, întreținerea simplă.

Opțiunile pentru inserarea pietrei în amenajările de grădină sunt multiple, de la pavarea curții sau aleilor, a garajului, la placări verticale pe fațada casei și până la grătare de grădină, mobilier (masă și băncuțe), fântâni arteziene.

Piatra naturală se integrează perfect în amenajările de exterior, iar grație diferitelor tipuri de piatră, precum marmură, travertin, ardezie, granit, limestone (calcar), orice proiect devine o adevărată creație.

 

foto: PIATRAONLINE

Află din rândurile de mai jos de ce specialiștii în decorațiuni aleg ca material piatra și de ce să o folosești și tu.

 

1. Frumusețe unică

 

Nimeni nu își dorește ca propria casă să arate ca toate celelalte de pe stradă, iar designerii cu atât mai mult iubesc originalitatea. Asemeni amprentelor digitale, nu există două bucăți de piatră identice, astfel că fiecare amenajare devine unică.

De asemenea, piatra naturală conectează casa la mediul natural într-un mod în care nici un alt material nu reușește. Culorile autentice, variate, textura pietrei, pur și simplu nu pot fi duplicate de produse fabricate cu pigmenți artificiali.

 

2. Durabilitate

 

Specialiștii știu să vină în întâmpinarea dorințelor proprietarilor de case care investesc cu simț de răspundere banii. Piatra naturală este o alegere inteligentă grație durabilității acesteia. Indiferent de clima țării în care este folosită, așadar de temperaturile extreme ale sezonului cald sau rece, piatra este rezistentă. Ea nu se uzează, nu își modifică aspectul.

 

3. Versatilitate

 

Specialiștii în design lucrează cu o mulțime de clienți, fiecare cu dorințe și viziuni diferite în ceea ce privește amenajarea grădinii. Pentru a îndeplini cu succes misiunea decorării spațiului exterior, este aleasă piatra, dat fiind că aceasta este de multe tipuri, se găsește în culori, texturi, finisaje, modele, forme și dimensiuni variate.

Există cu certitudine un model de piatră naturală care să completeze orice stil de design abordat, fie rustic sau modern și care să îndeplinească chiar și cele mai înalte exigențe.

 

            foto: PIATRAONLINE

 

4. Valoare crescută a proprietății

 

Proiectele de construcție și renovare necesită uneori o investiție considerabilă din partea proprietarilor. Astfel, ei își doresc să știe că au făcut o investiție pe termen lung și că valoarea casei lor va fi una crescută.

Piatra naturală este în acest sens un material căutat. Indiferent că este folosită în exterior sau în interior, piatra naturală nu se demodează niciodată.

Frumusețea pietrei naturale persistă, adăugând valoare pe termen lung oricărei case.

 

5. Întreținere ușoară

 

Frumos, dar să fie și practic! Designerii știu mai bine ca oricine altcineva să pună accent pe latura practică a amenajării. Mereu contracronometru, mulți proprietari vor să se bucure de locuința lor fără a dedica timp semnificativ întreținerii.

Piatra este deosebit de frumoasă și necesită foarte puține eforturi pentru a o menține așa. Dacă alte materiale trebuie să fie acoperite, vopsite în mod regulat, piatra dezvoltă o patină naturală care doar sporește frumusețea sa. Ca orice alt material, când apare o pată, aceasta trebuie curățată imediat pentru a nu se impregna odată cu trecerea timpului.

În circumstanțe obișnuite, o spălare ocazională cu furtunul de grădină reprezintă tot ceea ce este necesar pentru a păstra frumusețea naturală a pietrei ani de zile.

 

Cel mai cunoscut furnizor de piatra naturala, destinată atât amenajărilor de grădină, cât și celor interioare este PIATRAONLINE. O echipă de consilieri special dedicată îți stă la dispoziție pentru a îți răspunde la întrebări și a-ți oferi sfaturi de amenajare.

Related posts

Ce sa faci ca sa ai un birou care sa te ajute sa lucrezi mai bine de acasa

Adina Meyers

Martie, luna in care gradina este readusa la viata

Adina Meyers

Piscine fenomenale din intreaga lume

Adina Meyers