Amenajari Exterioare

Cum folosim fertilizatorii pentru plante si gazon

Pentru a avea flori cat mai frumoase sau un gazon cat mai verde, ingrasamintele sunt indispensabile, atat la plantele decorative, cat mai ales pentru peluza de gazon.

Noi preferam ingrasamintele granulate, cu eliberare lenta, deoarece rezultatele sunt mai bune si de durata mai mare. Ca brand recomandam  Compo – un ingrasamant produs in Germania.

La plantele cu flori, cum sunt trandafirii, iti trebuie un ingrasamant cu concentratie mai mare de fosfor (P), deoarece acesta ajuta la inflorire. Din fericire ambalajul ingrasamintelor te ajuta acum sa alegi, toate ambalajele au etichete cu concentratiile de NPK, precum si microelementele cuprinse.

Pentru rhododendroni, azalee si alte plante ce necesita un sol mai acid iti trebuie un ingrasamant special – il gasesti si pe acesta in gama Compo. Ingrasamantul il poti combina cu turba acida, dar si cu ace de brad sau pin, care se pun la radacina arbustilor, fiind foarte benefice pentru aceste plante.

O aplicare de doua ori pe an este de regula suficienta pentru o buna inflorire a plantelor.

La gazon trebuie sa aplici ingrasamant cu concentratie mai mare de azot (N), care contribuie la buna crestere a gazonului si inverzirea acestuia. Se recomanda a se aplica aproximativ 27gr la mp, noi insa aplicam cam 40gr la mp de 3 ori pe an (aprilie, iunie si august).

Dupa aplicare este bine sa uzi gazonul doua, trei zile din abundenta, ca sa ajuti bobitele de ingrasamant sa patrunda in pamant – daca ai noroc de multa ploaie cu atat mai bine!

Exista si ingrasamant lichid, sau ceea ce se numeste ingrasamant foliar. Se asimileaza prin frunza, deci plantele trebuie stropite. Aceste ingrasaminte sunt o solutie in cazul in care o planta a virat brusc in galben, si trebuie ajutata sa-si revina. Efectele sunt mai rapide decat la ingrasamantul granulat, dar de mai scurta durata – deci trebuie sa faci mai multe aplicari.

La gazon se face si o ultima aplicare in octombrie, cu ingrasamant de toamna pentru gazon. Acesta este un fertilizator care protejeaza radacina ierbii, avand o concentratie mai mica de azot (N).

Ai la dispozitie si ingrasaminte lichide pentru plante cu flori sau plante ornamentale prin frunza. Acestea se dilueaza in apa si sunt utile pentru revitalizarea rapida a plantelor. In timp ce granulele au efect pe durata mai lunga, cele lichide au efect imediat, dar pe durata scurta.

In functie de situatie, in gama COMPO exista si ingrasaminte pentru gazon amestecate cu erbicide, anti-muschi sau cu concentratie ridicata de fier.

Mail multe informatii si produse gasesti accesand site-ul: amenajarigradinibucuresti.ro

 

Related posts

4 pasi ca sa ai un birou productiv, dar si sic

Adina Meyers

Amenajări grădini – Află cele 5 motive pentru care specialiștii recomandă piatra

Adina Meyers

Cum sa iti decorezi gradina?

Adina Meyers