Karakoy Loft este un penthouse de 180 mp, amplasat in inima orasului Istanbul, vizavi de o biserica armeana, cu Turnul Galata pe fundal, iar fericitul posesor este un burlac in varsta de 45 de ani.

Amplasarea apartamentului, precum si personalitatea, modul de viata si nevoile locatarului au fost principalii parametri in designul acestui proiect.

Cartierul Karakoy a fost dintotdeauna centrul comertului in Istanbul. In prezent, vechiul cartier a primit un nou suflu de viata gratie numeroaselor galerii de arta, buticuri, restaurante si hoteluri raspandite peste tot. Apartamentul despre care va povestim se afla chiar in mijlocul acestei aglomerari urbane.

Faptul ca proprietarul este indragostit de natura a determinat alegerea materialelor si crearea spatiului: natural, neutru, confortabil si practic sunt cuvintele cheie care descriu cel mai bine acest proiect.

Structura locuintei a fost realizata astfel incat sa aiba cat mai multa deschidere si o priveliste cat mai larga. Geamurile mici de pe fatada au fost largite, iar noile geamuri gliseaza pe toata latimea cladirii, transformand livingul in balcon.

Totusi, designul este unul minimalist. Arhitectii de la Ofist au evaluat intreaga locuinta ca intreg, asfel ca spatiile sunt legate, unitare, ingemanate. Dat fiind ca loftul este folosit de o singura persoana, nu a fost nevoie de divizarea spatiului in multe camere mici.

Va lasam sa admirati vastele interioare ale burlacului din Istanbul in galeria foto de mai sus.

 

 

Related posts

Cum se schimbă corect ușa sobei?

Adina Meyers

Alegerea produselor potrivite pentru spatiul de birou de acasa

Adina Meyers

Avantajele utilizarii albului in amenajarile interioare

Adina Meyers