Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Perdelele și draperiile – accesorii fermecătoare pentru o casă fermecătoare

O locuință amenajată frumos înseamnă atenție pentru fiecare detaliu: alegerea mobilierului, a aparatelor electrocasnice, a modelului de gresie pentru baie, a paletei coloristice pentru pereți, a diverselor țesături etc. Așadar, atât achiziționarea perdelelor, cât și a draperiilor merită toată atenția ta.

Alese corect, acestea te pot ajuta să obții un decor fermecător, plin de personalitate. Pe piață există foarte multe modele; cu siguranță vei găsi ceva potrivit pentru tine și casa ta. Important este să îmbini rolul lor estetic cu cel funcțional.

Din punct de vedere estetic, perdelele și draperiile trebuie să se potrivească unele cu celelalte, dar și cu restul elementelor de decor. Trebuie să creezi un echilibru vizual astfel încât spațiul amenajat să rămână unul aerisit. De exemplu, într-o cameră cu o suprafață mai puțin generoasă poți opta pentru perdele și draperii în nuanțe pastel, cu imprimeuri discrete.

În ceea ce privește rolul lor funcțional, lucrurile sunt foarte simple – pentru perdele trebuie să alegi materiale care să permită pătrunderea luminii naturale în încăpere , iar pentru draperii unele care să îți asigure intimitatea și posibilitatea de a face mai întuneric atunci când dorești.

Nu uita nici de achiziționarea accesoriilor pentru perdele și draperii – bare pentru montare, sisteme de prindere, ciucuri etc.

Perdelele și draperiile sunt potrivite pentru orice încăpere din casa ta. Prin urmare, nu ezita să apelezi la ajutorul lor pentru a te bucura de un cămin armonios decorat.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Cele 4 condiții pentru a realiza o izolarie fonică optimă în locuință!

Adina Meyers

Amenajarea olfactivă a casei

Adina Meyers

Decorarea unui dormitor mic: 5 ponturi inedite

Adina Meyers