Practic

Locuri pe care le poti folosi pentru depozitare

Problema locurilor de depozitare este una veche, chiar de la inceputurile civilizatiei. Inca de atunci oamenii au incercat tot ce au putut pentru a avea la dispozitie mai mult spatiu de depozitare, in special pentru mancare. In prezent problema persista, mai ales in cazul locuintelor mici, care nu pun la dispozitie un spatiu foarte generos pentru depozitarea lucrurilor noastre.

Ce putem face intr-o astfel de situatie? Un prim pas este reprezentat de aruncarea lucrurilor de care intr-adevar nu mai avem nevoie. Sa fim seriosi, avem in casa lucruri de care nu ne vom mai folosi niciodata si pe care le pastram mai mult datorita atasamentului sentimental. De-a lungul timpului se vor aduna foarte multe, iar depozitarea lor nu va mai fi posibila din cauza lipsei de spatiu. Asadar, ia la rand tot ce ai prin casa si incearca sa iti dai seama daca trebuie sa mai arunci din ele sau sa le donezi (dupa caz).

Evident, acest lucru nu iti garanteaza ca iti va ramane suficient loc de depozitare. Insa este un bun inceput. Urmatorul pas este sa iti organizezi mult mai bine casa. Adica sa ai cate un loc bine stabilit pentru fiecare lucru din casa ta. Papucii vor sta intr-un anumit loc, hainele la fel. Acelasi lucru este valabil si pentru carti, iar exemplele pot continua. Ideea este ca nu trebuie sa ai nimic imprastiat.

Acum ca ai urmat pasii de mai sus este timpul sa cautam noi locuri de depozitare. Foarte putine persoane stiu cum sa profite de pe urma spatiului pe care il au la dispozitie sub pat. Si nu, aici nu ne referim neaparat la a arunca lucrurile sub pat. Putem crea un fel de „dulap” aici, care va juca si rolul de suport pentru saltea. Ce putem depozita aici? De obicei ceea ce folosim mai rar, sau sezonier. De exemplu, intr-un dulap bine ascuns sub pat putem pune puloverele si incaltamintea de iarna.

Sub scari este un alt spatiu de care nu profitam. Aici sunt doua modalitati prin care putem amenaja un spatiu de depozitare. Fie folosirea directa a zonei de sub scari, fie prin amplasarea unui mobilier facut la comanda, tinand cont de dimensiunile si formele acestui spatiu. Cea din urma varianta poate fi ceva mai scumpa, insa merita inclusiv datorita impactului vizual pe care il are.

O alta solutie buna este alegerea cu atentie a obiectelor de mobilier potrivita pentru nevoile noastre. In cazul de fata, acestea trebuie sa aiba cat mai multe spatii de depozitare, sa fie cat mai bine compartimentate. Putem de asemenea sa apelam la obiectele de mobilier multifunctionale, care pot fi folosite in mai multe situatii.

Peretele poate fi si el luat in considerare atunci cand vine vorba de depozitare. Sa profiti de spatiul pe care il ai la dispozitie pe inaltime este unul dintre sfaturile cele mai comune oferite de designerii de interior. Daca avem imaginatie putem obtine niste efecte foarte interesante prin integrarea diferitelor tipuri de rafturi.

Related posts

Cum să amenajezi un dormitor destinat copilului tău

Adina Meyers

Tapetul – avantaje, dezavantaje si alte sfaturi

Adina Meyers

Cu cine ar trebui să se mai mărite Andreea Marin?

Adina Meyers