Amenajarea unei camere pentru copilul tău nu trebuie să îți pună prea mari probleme. Din fericire, există atât de multe surse de inspirație (desene animate, filme, jocuri etc), încât cu siguranță vei găsi ceva care să fie pe placul său.

Indiferent de vârstă, de la bebeluș la adolescent, designul ales trebuie să îi asigure unui copil tot confortul de care acesta are nevoie. Așadar, unul dintre cele mai importante elemente dintr-un astfel de spațiu este salteaua. Calitatea ei determină calitatea somnului. Este indicat să îți îndrepți atenția către o saltea antialergică și care să garanteze o poziție corectă în timpul odihnei.

Dacă în cazul unui bebeluș nu este nevoie de prea multă mobilă, lucrurile se schimbă odată cu trecerea anilor. Fiecare vârstă are nevoile ei. Prin urmare, în dormitor va trebui să amenajezi un spațiu de joacă, de relaxare (pentru laptop sau consolă) sau unul destinat studiului. Și în aceste situații trebuie să fii atent la confortul și la siguranța celui care va utiliza toate elementele de decor. Poți opta, de exemplu, pentru mobilă cu margini rotunjite; astfel vei diminua riscul de accidente. Biroul este o piesă de mobilier foarte importantă. Acesta și scaunul care va fi folosit trebuie să asigure o poziție sănătoasă de studiu.

Într-o cameră de copil sunt importante și spațiile de depozitare. Este indicat să aranjezi cât mai multe, dar fără să încarci spațiul. Oricum, acestea își pot schimba utilitatea în timp. Astfel, din locuri destinate organizării jucăriilor poți amenaja ulterior o bibliotecă.

În privința culorilor poți alege să folosești mai multe variante și poți opta, de ce nu, și pentru stickere cu diverse modele. În demersul tău de a amenaja camera perfectă pentru copilul tău nu trebuie să uiți de necesitatea asigurării unor surse de lumină potrivite (veioze, aplice etc.) și de grija față de nivelul de umiditate din încăpere (pentru acest lucru poți achiziționa un umidificator sau poți folosi diverse vase care se agață de calorifere).

Pentru mai multă inspirație, în galeria foto vei găsi câteva variante de dormitoare pentru copii.

Sursă foto: https://www.facebook.com/unmillondeideass/

 

 

 

 

Related posts

Straluciri de oglinda si cristal

Adina Meyers

Sala de sport acasa

Adina Meyers

Greseli de evitat atunci cand iti redecorezi sufrageria

Adina Meyers