Legislatie Solutii Constructive

Cum iti tii bugetul sub control, atunci cand te muti intr-o casa noua

Mutatul intr-o casa noua poate reprezenta o adevarata provocare, atat din punct de vedere psihic (avem nevoie de o anumita perioada pentru a ne putea acomoda cu noua locuinta, precum si cu noua locatie), cat mai ales din punct de vedere financiar.

Asta pentru ca, fiind vorba de o noua locuinta, vom fi mereu tentati sa cumparam lucruri noi, sa amenajam si reparam una alta. Vom fi mereu la limita cu bugetul daca nu stim sa il gestionam in mod corespunzator, riscand sa ramanem fara bani destul de repede. Nu ne dorim acest lucru, nu-i asa?

Ce putem face pentru a nu ajunge intr-o astfel de situatie? Lucrurile sunt destul de simple, existand cateva sfaturi de care e bine sa tii cont daca vrei sa ramai cu mai multi bani in buzunar la sfarsitul lunii. Haide sa vedem impreuna care sunt aceste sfaturi.

In primul rand, evita cat poti de mult sa folosesti cardul (indiferent daca vorbim de unul de debit sau credit). De ce? Pentru ca daca nu ”simtim” banii, daca nu ii vedem, tindem sa cheltuim mai mult. In plus, mai ales daca folosim cardul de credit, tindem sa cheltuim inclusiv suma pusa la dispozitie de banca, intrand in acest fel si in datorii. Deloc placut. Deci incearca sa ai la tine mereu fix banii de care ai nevoie. Acest lucru inseamna ca trebuie sa ai un buget calculat dinainte, iar in acest fel trecem la cel de-al doilea sfat pe care noi ti-l oferim.

Devin-o propriul tau contabil si pune pe hartie toate cheltuielile si veniturile tale. Absolut toate. Daca nu esti fan al folosirii pixului si al hartiei ori daca nu iti place sa te complici cu calcule, atunci exista foarte multe aplicatii care te pot ajuta, atat pentru sistemul de operare Android, cat si pentru iOS sau Windows. Nu ezita sa le folosesti. Stiind care sunt cheltuielile tale zilnice iti va fi mult mai usor sa stii de unde sa tai pentru a mai ”inchide” robinetul prin care se scurg banii tai.

Evita cat poti tu de mult shopping-ul impulsiv. Adica nu da ture prin mall doar pentru ca acest lucru pe tine te ajuta sa te linistesti si nici nu cumpara toate prostiile de care nu ai cu adevarat nevoie doar pentru ca sunt la reducere. Pentru a-ti mult mai usor sa tii cont de acest sfat e bine ca inainte sa pleci la cumparaturi sa iti faci o lista cu lucrurile pe care tu trebuie sa le cumperi. Bine, nu doar sa o faci, ci va trebui sa te si tii de ea, pentru ca altfel doar ai pierdut timpul degeaba.

In ceea ce priveste amenajarea casei tale, precum si reparatiile necesare, daca ai un buget limitat atunci incearca sa faci lucrurile pe rand, in functie de importanta lor. E mai necesar sa rezolvi tevile care iti fac probleme decat sa cumperi o noua draperie pentru sufragerie. De asemenea, repararea fisurilor (presupunand ca ele exista) trebuie sa reprezinte o prioritate, in fata oricaror alte ”probleme” cu care te poti confrunta.

In cazul in care toate aceste lucruri nu te ajuta sa iti tii bugetul sub control atunci e un semn clar ca ai nevoie fie de un nou loc de munca (unul care sa fie mai bine platit) sau de o noua sursa de venit.

Related posts

Pavajul potrivit pentru curte

Adina Meyers

Focul şi casele noastre

Adina Meyers

Transformati subsolul in crama

Adina Meyers