LifeStyle

Romanii cheltuiesc peste 350 milioane euro pentru inlocuirea ferestrelor in acest an

Economiile medii anuale de energie generate de noile ferestre se vor ridica la peste 
450 milioane lei

Economiile medii anuale de energie generate de noile ferestre se vor ridica la peste 450 milioane lei

Bucuresti, 22 august 2011: In primele 6 luni din acest an, la peste 220.000 de apartamente din intreaga tara, au fost inlocuite ferestrele vechi cu unele termoizolante, valoarea lucrarilor de renovare depasind 154 mil. euro, potrivit estimarilor Saint-Gobain Glass Romania, liderul pietei locale de sticla. Volumul acestor lucrari a depasit 2,2 milioane metri patrati de sticla termoizolanta.

Numarul de apartamente renovate in aceasta perioada este cu 8% mai mare comparativ cu primele 6 luni ale anului trecut, cand au fost inlocuite ferestrele din peste 202.000 de apartamente.

„Inlocuirea ferestrelor se numara printre primele lucrari de renovare pe care proprietarii de apartamente le intreprind deoarece genereaza economii inca de la instalare. In plus, este cea mai rapida lucrare de reamenajare”, a declarat Cosmin Popescu, Marketing Manager la Saint-Gobain Glass Romania, producatorul local de sticla pentru constructii.

Cele mai multe lucrari de inlocuire a ferestrelor se realizeaza la apartamentele de bloc, unde suprafata medie a ferestrelor depaseste 10 metri patrati. Pentru aceste dimensiuni, costul mediu pentru inlocuirea ferestrelor clasice cu unele termoizolante se ridica la aproximativ 700 de euro, in timp ce economiile medii anuale de energie se ridica la cel putin 900 de lei.

Potrivit reprezentantului Saint-Gobain Glass Romania, peste 80% din lucrarile de inlocuire a ferestrelor sunt realizate de catre firme specializate in montarea acestora, restul lucrarilor fiind desfasurate de alte companii de constructii. In acest sens, consumatorii sunt sfatuiti sa se documenteze in prealabil pe site-uri specializate, precum www.fereastraperfecta.ro, care ofera informatii despre montatorii de ferestre certificati, despre localizarea acestora, dar si despre ce tipuri de sticla sunt recomandate la realizarea ferestrelor in functie de conditiile de mediu.

Alte 290.000 de apartamente, renovate pana la sfarsitul anului

Pentru cea de-a doua jumatate a anului sunt estimate lucrari de renovare pentru alte 290.000 de apartamente la nivel national, volumul lucrarilor in acest sens depasind 2,9 mil. metri patrati de sticla termoizolanta. Valoarea lucrarilor de renovare se ridica astfel la peste 200 mil. euro.

„Exista o sezonalitate specifica lucrarilor de renovare si simtim ca ritmul acestora s-a accentuat spre finalul verii. Cred ca la sfarsitul anului vom inregistra peste 510.000 de apartamente cu ferestre inlocuite, cu 10% mai multe decat in 2010. Ferestrele schimate in acest an vor aduce economii anuale de energie in valoare de peste 450 milioane de lei”, a adaugat Popescu.

Anul trecut, Saint-Gobain Glass Romania a livrat sticla pentru inlocuirea ferestrelor din peste 225.000 de apartamente, la 45.000 dintre aceastea fiind utilizata sticla termoizolanta cu control solar Planitherm 4S. Pentru acest an, compania estimeaza ca va livra sticla pentru inlocuirea ferestrelor din circa 250.000 de apartamente, in 70.000 dintre acestea fiind montate ferestre termoizolante cu control solar, care aduc o economie medie anuala de 2.100 lei pe apartament.  

Related posts

Fiskars QuikFit™ te pregateste pentru curatenia de toamna

Adina Meyers

Cinci ani garantie pentru electrocasnicele incorporabile Electrolux, Zanussi si AEG achizitionate pana la 31 decembrie 2015

Adina Meyers

Prin Ziua Internațională Yoga, Bucureștiul se aliniază marilor capitale ale lumii

Adina Meyers